Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vätgas vs Gas Power

Både gaskraft och bränslecellsteknik har nackdelar. Bensin är smutsig, dåligt för miljön, ineffektiva, men också billig och riklig. Bränsleceller, å andra sidan, är sällsynta, dyra, ännu inte fulländat, men miljövänligt, tyst, och får representera framtiden för bilindustrin. Effektivitet

Traditionellt är bensin förvandlas till ett högt tryck gasen, som då blir cylindrar eller turbiner och sedan en elektrisk motor. Å andra sidan skapar vätgas el genom elektrokemiska reaktioner, vilket betyder att den aldrig behöver brinna. Detta gör väte makt mer effektivt.
Range

Standard fordon fortfarande använder bensin har en mycket längre räckvidd än vätgasdrivna fordon eftersom vätgas kan bara komprimeras så mycket i en tank.
Kostnad

Bensin priserna kan vara hög, men kostnaden för en bränslecellsbil fortfarande i utvecklingsstadiet är mycket högre. Bränslecellsteknik är för närvarande omöjligt eftersom till skillnad från bensinstationer finns, som ännu, inga vätgas stationer.
Noise

förbränningsmotor i ett fordon kan generera en hel del av buller, särskilt i stora lastbilar och bussar. Bränsleceller genererar liten eller ingen buller eftersom elen produceras kemiskt.
Miljö

Bensin bidrar till koldioxid och andra luftförorenande utsläpp. En ren vätgasdrivna bränsleceller skulle bara skapa vatten och värme som sina utsläpp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134188.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.