Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Så här ändrar en bil att acceptera E85

Etanol är en växt-derived alkohol, främst hämtade från majs, som används som ett alternativt bränsle. I USA etanol används vanligen som en tillsats till bensin med många nuvarande gas blandningar med upp till tio procent etanol (märkt "E10"). Andra blandningar finns också bland annat E70, E85 och E100. Problem uppstår bilda det faktum att etanol absorberar vatten och separerar snabbare än bensin och är frätande på icke-metalliska delarna av en bil bränslesystem. Konvertera till en etanol-baserat bränsle systemet gör din bil förorenar mindre (bidrar mindre till den globala klimatförändringen) och gör bilen klar för framtida tillgången på etanol. Saker du behöver
Motorolja
Oljefilter
E85 konverteringssats
Motor skydd agent
övre cylindern behandling
Drill
2 skruvar
Show Fler Instruktioner
1

Kontrollera att fordonet är i fullgott skick innan omvandlingen till etanol. Eftersom ett fordon inte skall köras på etanol om det inte är i gott skick, och kan ta hundratals dollar för att komma i form.
2

Köp en E85 konverteringssats. Se till att köpa rätt version för bilmodell. Läs all tänkbar information om satsen och se till att det kommer med alla nödvändiga komponenter innan de köper.
3

Lägg agenten motorn behandling och övre cylinder behandling som kommer med bränslet konverteringssats. Motorn behandla bör endast installeras efter den nya oljan tillsätts med filterbyte. Cylindern behandlingen bör läggas till en full tank bensin.
4

Montera datorn flexifuel-adaptern till en fast yta i motorn, oftast brandväggen eller inre fending väggen. Borra två hål i ytan, inte genom enheten, och skruva det på plats. Plug bränsleinsprutare ledningar i lämpliga "kvinnliga" uttag. Håll datorenheten och ledningarna borta från heta delar av motorn. Som anslutningar skiljer mellan modellerna, konsultera bränsle manuella konverteringssats för de närmare detaljerna om vilka injektor pluggar till vilket uttag.
5

bort rost, färg eller smuts från fordonets chassi tills metallen alla rengöras . Placera den negativa jordkabeln direkt då chassit har rengjorts. Fäst tråden genom bultning marken klacken i chassit. Fett eller måla området för att förhindra den från rost.
6

Koppla ursprungliga kabelflätan flex bränsleinjektorn leder till var och en av bränslespridare. Anslut de "kvinnliga" leads till rätt bränsle injektorer och därefter varje "male" änden i "kvinnliga" ändarna av fabriken kabelstammen pluggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134606.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.