Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

? Kan Biodiesel användas i nya dieselmotorer

Den omedelbara svar på om biodiesel kan användas i nya dieselmotorer är: Kanske. Vid ett tillfälle, var praktiskt taget alla dieselmotorer B100 (ren biodiesel) kompatibel. Tyvärr är det inte längre fallet. Vissa tillverkare av dieselmotorer, som av 2007, har införlivats filtersystem som inte fungerar bra med biodiesel. Biodiesel Träffar en bula


Före 2007 behövde mest dieselmotorer nästan ingen modifiering för att köras på biodiesel. Med tillkomsten av dieselpartikelfilter (DPF) som installerades i vissa post-2007 dieselmotorer med diesel tillverkare som svar på strängare EPA utsläppsnormer har biodiesel rörelsen stöta på problem. Dess högre destillation temperatur och kokpunkt gör att den inte förångas väl i cylindrarna och inte kan rengöra DPF. Resterande bränsle på cylinderväggarna orsakar utspädning av motoroljan.
Märken och år

Inte alla tillverkare har genomfört DPF, så Caterpillar och Cummins-motorer bör inte ha detta problem. Vissa Dodge och Mercedes Benz modeller använder urea istället för att rengöra avgassystemet.

Kontrollera med din tillverkare för att ta reda på om din dieselmotor kommer att arbeta med biodiesel. Biodiesel uppvisar lösningsmedel-liknande egenskaper och kan orsaka filtren för att täppa och minska strömmen. Vanligtvis kan detta avhjälpas genom att ersätta filtret. I vissa pre-1993 insprutningssystem, kan vissa komponenter, såsom sälar bränslepump, packningar och bränsleledningar, behöver bytas ut för att motorn ska gå bra på biodiesel.
Inköp Biodiesel

Som en allmän tumregel, blandningar av B20 eller mindre kommer att kräva lite mixtrande med motorn att göra den biodiesel-kompatibel. Blandningar större än B20 kan kräva reservdelar, som tidigare nämnts.

Kom ihåg att även med optimal, biodiesel prestanda inte kommer att vara samma som att köra den med diesel, eftersom det kommer att bli lägre uteffekt på grund av dess lägre energiinnehåll. Ca 1,1 liter biodiesel tar dig så långt som en gallon diesel.

Leta efter en cetan värde på 40 eller högre och bränsle viskositet som är i linje med diesel själv. Blandningar av rå vegetabilisk olja har ofta inte rätt viskositet och kan bilda avlagringar inuti motorn. Biodiesel liknar diesel nummer två i viskositet och undviker detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133956.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.