Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Icke-konventionell naturgas resurser

Vid första, är icke-konventionella naturgas resurser betraktas ekonomiska reserverade resurser som kan användas i olika branscher som energi. Men nya studier visar att omvandlingen av dessa gasresurser kräver en högre nivå av teknik, vilket gör processen dyr och oekonomisk. Det är därför professionella kontinuerligt studera och forskning effektiva verksamhetsprocesser för en eventuell kommersiell genomförbarhet utveckling. Shale Gas

Shale gas är en typ av icke-konventionell naturgas, från låga permeabla och porösa sedimentära lager som är väl fördelade över hela landet. Denna gas resurs kräver speciella metoder för extraktion såsom horisontell borrning, vilket gör processen komplicerad och dyr. Bortsett från de utmaningar som identifierats i affärsmodellen, har utvinningen av skiffergas också andra överväganden. Inte alla länder med skiffergas fyndigheter har tillräckligt driftområde pga hög befolkningstäthet.
Tight Sands

annan icke-konventionell naturgas resurser kan hittas i sandsten eller låga genomsläppliga karbonat. Tight sand har 0,1 millidarcy permeabilitet som förhindrar det naturliga flödet av gas eller vätska. Utforskning av denna typ av gas resurser har nu vuxit i USA, speciellt i Rocky Mountain regioner på grund av en effektiv produktion applikationer. Operationen metod för tight sand produktionen skiljer sig från andra gasresurser. Det är en kontinuerlig process som består av sedimentära lager stapling, laddas med olja eller gas. Borrning är en annan utvinning process,. Effektiviteten i denna process kan maxade genom att hitta brunnar eller sweet spots
Coalbed Metan

Denna icke-konventionell naturgas resurs är finns i kolfyndigheter och absorberas av kolpartiklar. Coalbed metan är en viktig energikälla, särskilt i Kanada och USA och innehåller mindre propan eller butan och bara några kol procent koldioxid, vilket gör produktionen enklare. Återvinning av metan från reservoarer är inte dyrt, till skillnad från de andra naturliga gaser, men kan utgöra miljöhänsyn vid avfallshantering av vatten avfall.
Natural gashydrater

Naturliga gashydrater återfinns som sediment i vattendrag som hav och sjöar. Det har varit en intressant icke-konventionell naturgas resurs för vetenskapliga proffs eftersom metan kan eventuellt instängda i naturgasfyndigheter hydrat, särskilt i regioner med permafrost. Men miljöeffekterna av produktionen för närvarande övervägs. Plötslig metanavgången från avlagringar kan bidra till den globala klimatförändringen. Dessutom är metan insättning sönderdelning också en geohazard eftersom det kan utlösa tsunamis och jordbävningar. Forskning och undersökande studier nu genomförs för en produktionsprocess som har mindre miljöpåverkan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134680.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.