Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Nya idéer för hur man använder biomassa

Biomassa är en förnybar källa av bränslen som kan användas för att driva bilar, makt elektriska system och bidrar till produktionen av ett antal produkter. Källor av biomassa är organiska material såsom gödsel, ruttnande vegetation och andra avfallsmaterial. Biomassa material har främst använts som bränsle för att driva fordon, men det finns också nya sätt att utnyttja biomassa material. Biogas

Biogas är den gas som produceras av någon typ av biomassa som är avsett att brännas för att producera el. Energi är också produceras genom att bränna biomassa --- träavfall eller jordbruks biprodukter, till exempel --- men direkt förbränning av biomassa frigör stora mängder gifter och växthusgaser i atmosfären. Förgasning av biomassa material före bränning möjliggör för avlägsnande av en del av dessa toxiner. Dessutom gaser brinner renare än fasta ämnen och släpper mindre växthusgaser i atmosfären.
Biopellet Värme

biopellets är små, brännbara pellets framställda av kompakterade biomassa produkter såsom sågspån , bark, organiskt avfall och returpapper. Rekommenderas av US Department of Energy som ett alternativt sätt att värma bostäder under vintern, är biopellets bränns i en mängd olika apparater som är avsedda för detta ändamål. När forska biopellet värmeapparater är det viktigt att beakta storleken på hem för att värmas upp och att matcha apparaten till storleken på hemmet.
Biomass Products

Biosyntes gasen är en gasblandning av väte och kolmonoxid produceras när biomassa materialet upphettas i närvaro av syre. Biosyntes gas är användbar vid framställning av många produkter såsom plast eller syror som sedan kan användas för att tillverka andra produkter. Biomassa material är också användbara vid framställning av produkter såsom frostskyddsmedel, plast och även artificiella sötningsmedel. De flesta material som produceras med hjälp av petroleum-baserade produkter kan även produceras med biomassa material och ofta kräver mindre energi att tillverka.
Biobränslepannor

"Fairbanks Daily minernewsminernews" rapporter om att vissa invändiga Alaskan byar använder biomassa material, särskilt granar alltför små för konventionell avverkning, för att värma sina skolor och offentliga byggnader. Använda pannor som bränner träavfall från omgivande skogar, har byarna förskjutna väsentligt kostnaderna för att använda eldningsolja. Små granar matas genom en kraftig flishugg för att skapa de marker som driver pannorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134733.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.