Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Nackdelar med vätgasdrivna bränsleceller energi

Bilister ogillar köpa gas när priset fortsätter att stiga, men de kan inte göra sina fordon mer bränsleeffektiva. Vätgasdrivna bränsleceller teknik har lanserats som ett lovande alternativ till vårt beroende av bensin. Men har det skett någon utveckling i vätgas teknik som kan göra det ett alternativ till bensindrivna fordon? Och vad nackdelarna inte vätgasdrivna bränsleceller håller för ekonomin, miljön och konsumenterna? Fuel Cell Konstruktion
Vatten är en biprodukt av väte energi.

Fuel cell konstruktion, själva tillverkningsprocessen, är väldigt dyrt. Vätgas kräver cirka 1600 joule för att producera och ger tillbaka omkring 1.000 Joule, kontrasterande med bensin som använder 167 joule och utbyten 1.000 joule. Endast prototyper och buss studier flotta har genomförts, främst för att testa. Den faktiska tillämpningen av arbetsmodeller för konsumenterna är år på vägen. Kostnaden och produktion tidsfaktorn har drivit den praktiska tillämpningen av väte bränslecellsteknik längre in i framtiden.

Elektrolys metod för framställning av väte behöver vatten och el. Nittio procent av amerikanska el kräver förbränning av fossila bränslen - skapar en konflikt med de krav som vätgas bränsleåtgång förblir miljövänliga
Safe Behandling

vätgas existerar. i gasform och kan vara mycket explosivt om de utsätts för extrem värme eller våldsamma konsekvenser. Det är fortfarande en av de mest brandfarliga ämnen på jorden. Detta väcker oro möjliga katastrofala olyckor om vätgasdrivna bränslecellsbilar blivit genomgripande på amerikanska vägar.

Utvecklare har också ifrågasatts med behovet av att lagra väte tankar i fordonet, eftersom de tar upp så mycket mer utrymme än vanliga bränsletankar.
Ombyggnad problem och kostnader

Konvertera vanliga bensinmotorer till väte cell-tekniken är mycket dyr. De direkta kostnaderna kan tömma eventuella framtida besparingar från att inte behöva fylla upp med bensin. Från och med augusti 2010 har inget företag erbjöd ett genomförbart sätt att konvertera varje fordon på vägen till vätgas. Endast allmänna begrepp för konstruktion har presenterats. Det är fortfarande tveksamt om konsumenterna kunde säkert lära sig att installera tekniken på rätt sätt eller med tillförsikt. Eftersom vätgas kommer i gasform
prestanda och räckvidd

, en större volym behövs för att färdas samma sträcka en typisk gasdrivna fordon skulle behöva. Den aktuella prototypen bränsleceller varar endast 20 procent, jämfört med bensinmotorer. De förblir kostnaden bristfällig eftersom vätgas är dyrare att producera. Bränsleceller genereras elkostnader tusentals dollar per kilowatt. Minskningar av 10 till 1 skulle behöva göras innan besparingar realiseras.

Eftersom vätgasdrivna bränsleceller producerar el, skulle fordonen måste köras på kraftfulla elmotorer och batterier. Men fordonen kunde bara ha ett sortiment som korrelerar med storleken på sina lagringstankar, och de skulle behöva vara enorm för att duplicera utbudet av bensindrivna bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134381.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.