Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är skillnaderna mellan naturliga Fossil & Hybrid bränsletyper?

Hybrid bränslen närvarande har nackdelar som fortfarande gör fossila bränslen attraktiva. I själva verket finns det inga egentliga hybrid bränslen, utan snarare bilar som använder både fossila bränslen och andra källor bränsle, till exempel batterier. Användningen av både det fossila bränslet och det alternativa bränslet är ofta kallad en "hybrid bränsle." Dessa hybrid bränslen är utformade mot bättre bränslen som kan utvecklas i framtiden. Buller

När brann, hybrid fuel-bilar genererar mindre buller än bensin och dieseldrivna fordon. Även om detta kan vara tilltalande för bilister, kan lägre ljudnivå gör hybridbilar farligare för fotgängare, särskilt för blinda. National Federation for the Blind fann att fotgängare ofta inte kunde höra hybridbilar tills bilen var en sekund bort. För att göra bilarna säkrare, kunde ingenjörerna göra förbättringar till bilar som skulle göra dem mer hörbar, såsom den simulerade ljudet av en motor.
Besparingar och miljöhänsyn

körning en bil med en hybrid bränsle sparar bilister mer vid pumpen, men kostnaden för nuvarande hybridbilar vida överstiger den summa pengar som en typisk bilist spenderar på gas. Medan fossila bränslen bilar släpper ut farliga koldioxidutsläpp, beror hybridbil tekniken på stora mängder av sällsynta jordartsmetaller, som är mycket spridd och inte ofta i koncentrerade platser där de lätt kan brytas. Detta gör hybridbilar potentiellt skadligt för miljön.
Bränslefunktionen

Hybridbilar använda både konventionella fossila bränslen och el från bilens batteri. Detta minskar mängden av fossila bränslen bränns vid bilen. Hybridbilar skapades när batterierna inte kunde hålla tillräckligt med energi för att driva en bil för en lång resa, som fungerar som en kompromiss. Hybridbilar kan minska utsläppen med en tredjedel till hälften, med ingenjörer hoppas att de så småningom kan göra bilarna ännu effektivare. Bilar som körs helt på fossila bränslen drivs enbart av kraften av små explosioner som genereras inom förbränningsmotorn när det brännbara bränslet antänds. Med fossila bränslen ensam, kan energi bara skapas och förbrukas, med lite energi som absorberas av bilbatteriet. Med hybrid bränslen, kan batterierna både generera energi för motorn och dra energi tillbaka till batterierna.
Fuel Makeup

Bensin är det vanligaste fossila bränslen för bilar och består av över 500 kolväten. Bensinen är tillverkad från fraktionerad destillation av råolja. Hybrid bilbatterier använder litium nickel manganoxid eller nickel metallhydrid. Batterierna laddas när elektroner samlas i en anod och hålls från att gå till en katod i batteriet genom elektrolyten. Men när en tråd ansluts katoden till anoden, elektronerna flöda fritt till katoden, släppa elektronerna i batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134720.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.