Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera en bensinmotor att köra på alternativa bränslen

Konsumenternas oro om vårt beroende av bensin har funnits längre än de flesta tror, ​​med viss främja etanol som alternativt bränsle så tidigt som på 1980-talet. Som sådan, har människor arbetat på olika sätt för att ändra bensin-användning motorer och system för fordon i syfte att dra nytta av alternativa bränslen. En av de mest populära är användningen av etanol som bränsle, vilket kräver lite arbete på bilens motor att göra det acceptabelt. Saker du behöver
Etanol /alkohol
Bensin
Tändstift
Filter
Förgasare renoveringssats
Timing ljus skala
Pulver eller balans
epoxy lim eller lödning
pelarborrmaskin eller handborr
Visa fler instruktioner
Ändra förgasaren
1

Få kit förgasare översyn för just din modell av förgasare. Unbolt förgasaren och sätta fästelement i en liten baggie för förvaring. Ta bort förgasaren till en arbetsyta med massor av utrymme. Demontera förgasaren nog att ta bort de viktigaste mätare jets.
2

Mät jets och notera håldiametern. Öka storleken av hålet med en pelarborrmaskin med 40 procent. Om detta senare visar sig vara för stor, få en annan jet och förstora med 35 procent. En bildelar återförsäljare kan ha en stråle i önskad storlek redan.
3

bort hela flyta. Väg det på en skala. Väg en bit av lod till 10 procent av flottören hela vikt. Fäst bit till toppen av flottören med fördelad vikt. Ersätt det inne i bilen, och använd satsens bruksanvisning för att montera ihop förgasaren. Ersätt det inne i fordonet.
Tändsystemet
4

Ta av fördelarlocket. Har en annan person starta motorn och se åt vilket håll rotorn rör sig, ta del av detta. Döda motorn och sedan starta den igen för att använda stroboskop att kontrollera timing.
5

Döda motorn och flytta fram tidpunkten genom att vrida distributören 1/16th av en sväng motsatt hur det brukar drag. Advance distributören tills du får en snabb, smidig tomgång. Om pinga inträffar senare under körning, flytta tillbaka distributören tills det avtar.
6

Håll ett öga på dina tändstift. Om det behövs, gå upp en eller två serier högre till ett varmare plugg. För längre resor eller varmt väder, kan en eller två områden kallare vara ett bra val.
7

Ändra kolvar i din motor att de med kupolformade toppar. De kan vara dyrt och används i racerbilar. Alternativt, maskin topplocken för bättre prestanda. Konsultera en erfaren maskinist om du använder detta alternativ, eftersom problemen kan utvecklas. Båda alternativen bör förbättra förbränningen ratio.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134762.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.