Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Konvertera Gasmotorer till Matolja

vegetabilisk olja som en källa till bränsle ger ingen nettoökning av atmosfärens koldioxid, tillägger smörjning till bilens motor och minskar avlagringar i motorn, vilket gör det till ett miljövänligt sätt att köra. Kostnaden för att driva en bil på matolja kan bevisa ganska billigt, när källan är kasserad matolja från restauranger. The Straight vegetabilisk olja motorn är installerad som en alternativ källa av bränsle i bålen, eftersom matolja geler under 25 grader Fahrenheit, vilket gör dieselmotorn en viktig backup i kallare tider av året. Saker du behöver
Biodiesel motor bil
Vegetabilisk olja bränsle konverteringssats
Vegetabilisk olja
0,5 mikrometer tjocka filterpåsar
Visa fler instruktioner
1

Se till att din bil har en dieselmotor och att motorn har inga gummitätningar. Äldre dieslar tillverkades med gummitätningar som kommer att skadas med vegetabilisk olja, men nyare dieselmotorer inte hantera detta problem. Endast dieselbilar har möjlighet att ha en vegetabilisk olja motor installerad som en alternativ energikälla. Om din bil använder vanliga petroleumbaserade bensin, en konvertering till diesel måste göras innan konvertering till vegetabilisk olja bränsle kan utföras.
2

Forskning och köpa en god kvalitet vegetabilisk olja bränsle ombyggnadssats bildar en tillförlitlig källa. Vissa kit annonseras som lätt att installera hemma, men om du inte har tidigare mekanisk kunskap, är det bäst att ha det installerat av en erfaren mekaniker. Installera kit i bagageluckan på bilen och ansluta den till bilens kylare för att värma upp oljan innan den kommer in i motorn. I en synlig del av instrumentbrädan, installera en separat bränslemätare för matolja bränslenivå, samt en switch för att gå från diesel till veggie olja.
3

Hitta en källa för din vegetabilisk olja. Köpa ny olja kan vara dyrt, men restauranger är oftast glada att donera sitt oljeavfall grönsak, vilket sparar dem luftfartsavgifter bortskaffande. Kinesiska restauranger har oftast renare spillolja som kommer att behöva mindre filtrering. Oljan bör bärnstensfärgad.
4

Fyll tanken vegetabilisk olja med spillolja, passera den genom 0,5 mikrometer tjocka filterpåsar för att filtrera bort eventuella matrester.
5

Starta bilen genom att först använda dieselmotorn för att värma upp det, vilket gör den vegetabiliska oljan mer flytande. Detta är särskilt tillämpligt på kallare klimat. Använd brytaren monterad på instrumentbrädan för att manuellt växla från diesel till vegetabilisk olja. Var noga med att stänga av bränsleförbrukningen tillbaka till diesel om bilen kommer att vara avstängd i mer än tio minuter, för att hålla den vegetabiliska oljan från gel i motorn när bilen är kall igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134196.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.