Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur Mix Oil Engine Avfall Med Diesel

För att blanda oljeavfall motor med normala halter av dieselbränsle, måste du förfina den gamla oljan med hjälp av en behandling metod som kallas "svarta diesel" konvertering. Det är viktigt att notera att det finns en mängd olika metoder för genomgår "svart diesel" bearbetning, som ofta rör filtrering av sediment och orenheter från använd motorolja. Om dessa sediment och föroreningar finns kvar i motoroljan, kan de orsaka permanenta skador på diesel bränslesystem. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Skyddskläder
Handskar
Electric brännare Review destillationssystem
20, 15, 10-micron filter
magnet
Centrifug
Termometer
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Häll oljan i en kolv eller en aluminium kastrull på spisen och värm oljan till 200 grader. Använd en termometer nedsänkt i olja för att mäta temperaturen. Upphettning av oljan kommer att hjälpa till att tunna ut oljans viskositet så att sediment och andra föroreningar kan filtreras ut lättare. Ta oljan bort av spishäll.
2

Passera en magnet genom oljan och torka av magneten ner med en trasa eller trasa. Upprepa denna process minst två gånger för att ta bort en del av de större metalliska föroreningar som har lossnat från din motor till motorolja.
3

Häll oljan genom en serie filter, går från större filter till mindre. Du kanske vill börja med en 20-micron filter, följt av en 15-mikron och en 10-micron. Passera använd motorolja genom varje filter minst två gånger. Kom ihåg att ju mer arbete som du gör upp framför att rengöra och välja motorolja, desto bättre blir resultatet bli när "svarta diesel" passerar genom din dieselmotor bränslesystem.
4

Stick den termometern i oljan igen för att kontrollera temperaturen. När temperaturen har svalnat till 120 grader Fahrenheit, kan du använda en centrifug för att filtrera bort mer av sediment och föroreningar. Olika centrifuger kommer ha olika kapacitet, med några större enheter kan filtrera upp till 50 liter motorolja i 2 till 3 timmar, medan andra kan bara välja en kvart åt gången. Filtrera bort all din begagnade motorolja genom centrifugen minst en gång. Det är viktigt att notera att vissa centrifuger inte är utrustade för hantering av motorolja.
5

Använd en destillatör-system för värme och destillera din använd motorolja. Du kommer att behöva värma den använda motoroljan till minst 700 grader Fahrenheit för att de användbara delarna av oljan för att destillera in i den andra, förhöjda behållare av ditt system. Alla använda olja som är överblivna i den första behållaren i systemet bör vidtas för att en auto-delar butik för bortskaffande och återvinning. En tratt att hälla den "svarta diesel" i ditt bränsle
6

Användning tanken under de varmare sommarmånaderna. Om du lägger till "svarta diesel" under kallare vintermånaderna, det finns en chans att motorolja och normala dieselbränslen kommer separera, potentiellt skada bränslesystemet. Börja med att bara tillsätta en liten mängd av "svarta diesel" och övervaka din motor prestanda, lyssna efter ledtrådar som misständningar, strömavbrott eller ojämn tomgång. Om du märker några sådana problem med din dieselmotor prestanda, sluta använda "svarta diesel" blandning. Använd bränsle tillsatser på regelbunden basis för att hjälpa till att städa och smörja dina spridare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134591.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.