Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera din motor att Biodiesel Bränsle

I motsats till vissa rykten, det finns inget sådant som en "biodiesel motor." I själva verket kan nästan alla befintliga dieselmotorer köras på biodiesel utan modifikation. Om du för närvarande kör en diesel bil eller lastbil i USA, till exempel, är omkring 10 till 15 procent av den diesel du sätter i bilen redan från biologiska källor. Om du vill säga adjö till pumpen för gott, men, här är hur man ska gå 100 procent bio. Instruktioner
1 Slangar är ditt enda problem när du ställer in din befintliga dieselmotor för biodiesel.

Kontrollera slangar på din befintliga dieselfordon. Om din bil är tillverkad före 1994, är det möjligt att dess bränsleledningar och packningar är gjorda av gummi. Även biodiesel är säkrare att hantera än vanliga petroleumbaserade bränslen, har det lösningsmedelsegenskaper som kan, över tiden, eroderar gummi. Dessa skall ersättas med metall slangar..
2

Köp eller gör din biodiesel bränsle Det är ofta kostnadseffektivt att ha biodiesel levereras direkt till din dörr. The National Biodiesel Board listar producenter från området och kan nås på nätet. Det är också möjligt att framställa biodiesel hemma från använd matolja, men det rekommenderas inte eftersom detta kränker lokala brandföreskrifter nästan överallt.
3

Öka din ratio av biodiesel till vanlig diesel . Om din diesel bil är ny, kan du hoppa över det här steget som insidan av din motor kommer att vara ren. Men om, har du kört den i mer än ett år på vanlig diesel, sedan bränslesystemet kan vara fodrade med avlagringar som kan täppa din bränslefilter när du byter till biobränsle. Biodiesel är mycket renare än vanlig diesel och därmed rensar bränslesystemet som ett lösningsmedel. För att förhindra igensättning, sakta ändra förhållandet mellan bio till diesel varje gång du bränsle upp. Mixen av pumpen bör vara minst 10 procent redan. Försök att fylla din tank 90 procent av vägen och toppning av med biodiesel, försök sedan 80 procent och så vidare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134245.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.