Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka fordon kan använda E85 Gas?

I intresset av förnybara drivmedel, har E85 blivit allt populärare och mer allmänt tillgänglig. E85 är en blandning av 85 procent etanol - som härrör från spannmål - och 15 procent blyfri bensin. Biltillverkarna erbjuda ett bredare utbud av flex-fuel-fordon (FFV: s) som är kompatibla med både bensin och blandningar etanol. Betydelse

FFV bilar och lastbilar är konstruerade med bränslesystem som kan upptäcka den typ av bränsle som används och justera motorn kontrollerar automatiskt att dosera rätt luft /bränsleblandning. Omvandlingar för befintliga bilar och lastbilar är inte allmänt tillgängliga.
Historia

Medan den första flexibla-fuel kapabel auto var modell T-Ford, blev FFV är kommersiellt tillgänglig från auto beslutsfattare på 1990-talet.
Relevans

Blended bränslen såsom E85 ger färre föroreningar än bensin och producerar lite mer makt.

Överväganden

Medan fler modeller finns med FFV kapacitet, är E85 inte tillgänglig överallt. Körsträcka lider med användningen av E85, men det är kostnadseffektivt i förhållande till priset på bensin uppväger den ökade användningen. Addera FFV Manufacturers

närvarande, Ford, GM och Chrysler erbjuda flera bilar och lastbilar med FFV kapacitet, och Mercedes-Benz erbjuder fyra modeller. Nissan och Toyota erbjuder två modeller som är FFV-talet. Se bifogad referens för exakt modell tillgänglighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134143.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.