Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

DIY vätgasdrivna bränsleceller för alstring av elektriska

En cell vätgas är en elektrokemisk enhet som producerar energi lagrad i kemiska element, Väte. Genom att separera två väteatomer, skapar bränslecellen tillgänglig elektricitet som kan lagras, eller används för att driva enkla elektriska apparater. Även om tekniken är fortfarande under utveckling, kan kommersiellt tillgängliga vätgasdrivna bränsleceller anpassas för hemmet eller hobbybruk. Saker du behöver
vätgasdrivna bränsleceller
litium-jon-batteri
högtryck väte tank
trycksatt vätgas
bränsleceller kylsystem
spänningsregulator
systemets makt leverans och kretsar
strömriktare
Visa fler instruktioner
1

Identifiera effektbehov enskilt bruk. Den vätgasdrivna bränsleceller stack producerar likström eller likspänning. Beroende på effektbehov enskilt bruk, får ett antal bränsleceller vätgas behövas.
2

köpa de nödvändiga bränsleceller vätgas från en lokal eller online-återförsäljare. Fullt förstå begränsningarna, och makt leverans förmåga bränsleceller köpt. Tänk på en vätgasdrivna bränsleceller som ett batteri eller en generator. Den energi som produceras från bränslecellerna måste anpassas till effektbehovet i det enskilda programmet.
3

Montera bränsleceller vätgas på en kylfläns, eller bränslecell kylsystem. Den vätgasdrivna bränsleceller kommer att arbeta vid cirka 120 ° - 140 ° C. Tillräcklig värmeavledning krävs för pågående bränslecelldrift
4

Anslut tank vätgas till bränslecellen enligt tillverkarens anvisningar. . Vätet bränsleceller kommer att förbruka vätgas och producera vatten med hjälp av den kemiska reaktion som uppstår inne i väte bränslecellen. Ett förråd av trycksatt vätgas behövs för att driva cellen vätgas.
5

Anslut cellen vätgas till en likström strömförsörjning. Den kemiska reaktionen som sker i bränslecellen katalyseras av en liten elektrisk ström, på utbudssidan ström. Spänningen och leverans strömstyrka utbudssidan ström måste regleras för korrekt bränslecelldrift.
6

Anslut vätgas produktionen bränsleceller till en reglerad effekt leveranssystem (som direkt kommer att leverera energi till hemmet), eller en hög kapacitet litium-jon-batteri för att använda makten vid en senare tidpunkt. Bränslecellen kommer att skapa energi som kan antingen användas direkt eller lagras i batteriet. Om den används för att driva en vanlig hemmet såsom glödlampor eller en radio, måste en strömriktare användas för att omvandla DC likström till en AC växelström.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134549.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.