Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man kör en bensinmotor på vätgas

Vätgas är ett bränsle som kan prestera på samma sätt som bensin i en bilmotor. Väte har en enklare molekylstruktur än bensin, och som sådan, ger mindre föroreningar när det brinner. Samtidigt är det också möjligt att sänka bränslekostnaderna genom att konvertera en bensinmotor till väte, är den första installationen kostar ofta en avskräckande. Konvertera en motor att köra på ett väte bränsletillförseln är mycket komplicerad, och kan kräva utökad felsökning. Men, om du är upp för en utmaning och har gott om tid och materiella resurser, är det möjligt att konvertera en bensinmotor till vätgas. Saker du behöver
Full mekaniker verktygssats
Hydrogen tank
Högtrycks slang
Blandade högtryck rördelar
kick-tryckregulator (1000 till 4000 psi) katalog Medium /lågt tryckregulator (50 till 1000 psi) katalog verkstaden tillgång
Vätgas eller naturgas bränsleinsprutningar
borra och gänga in
Gasspjällssensor
Programmerbar motorns styrdator
Optisk sensor
Bärbar dator
Motor tuning programvara
Visa fler instruktioner
Ändra insprutningssystemet
1

Strip originalet spjällhuset och insugningsröret från din motor. Om det är en förgasarmotorer, kan det vara lämpligt att driva en vätgasdrivna motor. Ett av problemen med väte konverteringar är risken för baktändning. Ta bort eventuella skenor bensin och bränsleinjektorerna.
2

Tillverka en bränslefördelningsröret lämplig att bära högt tryck vätgas. Montera insprutarna till den. Fabricera adaptrar att bära vätet från injektorn utgångar till nära inloppsventilen. Borra och gänga hamnar i topplocket eller insugningsröret nära varje intag ventil och montera dem med lämpligt tryck beslag. Anslut dessa portar till spridarna med koppar eller rostfritt stålrör.
3

Fäst gasvajern till den nya förgasaren och justera resor gaspedalen, som behövs. Ändra gasspjällssensorn att passa den nya förgasaren.
4

Tillverka ett hus eller konsoler för tillsynsmyndigheter och montera dem på motorblocket eller skott. Anslut dem till bränsleinloppsröret med rostfritt stål eller koppar. Montera den nedre tryckregulatorn närmast bränsleinloppsröret, och högre tryckregulatorn längre bort från järnvägen - du kan använda en mycket hög kvalitet regulator samt
5

Montera vätgas tanken på. bakre delen av fordonet med remmar eller konsoler, och anslut den till bränsle regulator med rostfritt stål eller högt tryck kopparrör. Du kan borra ett litet hål i en out-of-sight-området av stammen och dra slangen längs underredet av bilen. Du kanske vill installera en elektrisk avstängning switch för vätgas. Du behöver en elektriskt manövrerad högt tryck avstängningsventil, och en lämplig omkopplare. Montera avstängningsventilen nära vätgas tanken och montera brytaren på eller i instrumentbrädan.
6

Wire gasspjällssensorn till den programmerbara motorns styrdator.

Ändra tändsystemet
7

Ta distributören. I äldre modeller, öppnar distributören och ta bort eller frysa på plats vikterna som ändrar tändningen. I nyare modell fordon utrustade med plug-on-coil tändsystem, måste du ställa tändningen så det inte avancera så motorns varvtal ökar. Du kanske kan använda bilens befintliga dator.
8

Installera den optiska sensorn i fördelaren. I nyare modeller, kan du kanske använda ingången från vevaxeln lägesgivare eller kamaxellägets sensor. Installera om distributören. Montera datorn motorstyrning, och koppla den optiska sensorn till ECC. Programmera den att detektera när motorn är i övre dödläget.
9

Program tändningstidsinställningen att skjuta exakt på övre dödläget. Ingen tändning förväg behövs. Koppla datorn motorstyrningen till insprutarna och programmera den att öppna spridarna endast för den tid som insugsventilerna är öppna - den här gången, i grader av motorns rotationsriktning, kan beräknas genom en noggrann undersökning av schemat på kamaxeln och ventillyftare - du behöver tid spridarna baserat på input från vevaxeln eller kamaxeln lägesgivare
10

Program motorns styrdator för att öppna spridare till sitt maximum när motorn går på full gas. och att öppna spridarna minimibeloppet när motorn går på tomgång.
11

Slå på vätgas bränsletillförseln efter din motor är ihop igen och programmera ny dator motorstyrning eller befintlig fordonsdator. Du kan ladda ner eller köpa programvara som gör att du kan ställa in datorn i realtid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134566.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.