Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Biobränsle Vs. Konventionell olja

Konventionell olja utvinns genom oljekällor och förädlas till olja som används för uppvärmning, för att driva fordon, och att producera plast och andra produkter. Biobränslen är en ersättning avsedd för liknande ändamål. Skillnader mellan de båda typerna av bränsle inkluderar kostnad, utvinning läge, hållbarhet, användbarhet och leverantörer. Produktionskrav

Biobränslen kräver ofta konventionell olja att producera. Till exempel biobränslen som framställs genom metoder såsom växande majs kräver traktorer, konstgödsel och andra objekt. Många av de maskiner och gödningsmedel som används för att odla majs kräver petroleum - ibland mer liter olja än de producerar i funktionsdugligt eldningsolja. Byta en gård som producerar majs över till förnybara energikällor, såsom elektriska traktorer, också kräver en stor investering. Statliga subventioner och luftkvalitet förbättringar förbättra kostnadsbilden för biobränslen.
Plats

Extraction läge är en stor fördel av biobränslen. Olja är ofta ur hårda och ogästvänliga platser som den frusna tundran i Alaska, och nationer som Venezuela som kan vara oense politiskt med Förenta staterna. Importera olja från andra länder ofta stöder ovänliga regeringar, och vissa länder såsom Japan saknar egna oljetillgångar. Producera biodrivmedel får runt dessa geografiska begränsningar.
Sustainability

Konventionell olja är inte hållbart. Oljefält runt om i världen kör torr som inte mer olja kan extraheras. Kvarvarande olja kostar mer att utvinna varje år. Detta är också en nackdel med biobränslen produktionsmetoder som är beroende av användning av konventionell olja, eller icke förnybara källor såsom kol. Hållbarhet kräver produktionen av biobränsle med hjälp av ström från en förnyelsebar källa såsom vind-eller tidvattenkraft, eller ett biobränsle som inte undan livsmedelsgrödor såsom alger. Addera Maskiner Begränsningar

Som av 2010, är ​​maskiner som är konstruerade för att arbeta med konventionell olja. Vissa maskiner kan köras på biodiesel eller en blandning av konventionell olja och biobränsle, som biobränsle operation kräver ändringar i motorns konstruktion. En vanlig biodiesel blandning, B20, innehåller 20 procent biodiesel och 80 procent vanlig diesel. Corn-baserade plaster är under utveckling och används på vissa ställen, men de kräver ytterligare forskning för att möta prestanda konventionella oljebaserade plaster. Projektets mål är ofta användningen av biobränslen i en omodifierad motor.
Leverantörer

Leverantörer av konventionellt bränsle och biobränsle varierar. Många biobränsleproducenter är amatörer som återvinner bränslet från källor såsom fett tankar snabbmatsrestauranger. Storskalig produktion av biobränsle utförs av företag som redan odlar grödor som sockerrör i stora mängder. Konventionella bränslen företag specialiserade på prospektering oljefyndigheter, borra brunnar och bygga raffinaderier, och är oftast inte bönder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134279.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.