Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är fördelarna och nackdelar med bränslecellsbilar?

Bränslecelldrivna fordon anses vara en av de mest optimala val för fordonstyper i de kommande åren. Många biltillverkare såsom Mercedes, Honda, och GM har redan investerat pengar i bränslecellsfordon. Eftersom traditionella fordon drivs med fossila bränslen - en icke-förnybar energikälla - det är klart att någon gång i tiden, kommer en alternativ fordonstyp vara nödvändig. Förstå fördelar och nackdelar med bränsleceller kommer att ge ledtrådar om det blir ett utmärkt val för konsumenterna. Struktur

Bränsleceller är mycket mindre komplicerat än traditionella brännbara motorer. Someday detta kan vara mycket fördelaktigt för den genomsnittliga homeowner, låta honom förstå hur hans fordon fungerar, samt hur man kan reparera sin bil när den har problem. Eftersom bränsleceller inte når de höga temperaturer som brännbara motorer gör, de är mycket mindre känsliga för strukturell svaghet eller korrosion som byggs upp över tiden med dagens fordon.
Miljö

En annan anledning till varför denna teknik får så mycket investeringar beror på miljöpåverkan. Majoriteten av bränsleceller använder väte; när vätgas brinner, den enda biprodukten är vattenånga, som är helt ofarlig för miljön. Brännbara motorer släpper ut koldioxid, vilket är farligt för människor och miljö, och anses vara en av de viktigaste bidragsgivarna till den globala uppvärmningen.
Kostnad

En nackdel att producera bränslecellsfordon är hela infrastrukturen. Eftersom det kommer att kräva tankställen, massproduktion och massor av stöd, ligger svårigheten i installationen av en värld som tillåter människor att fungera tillförlitligt bränslecellsfordon. Ställa in lämplig infrastruktur kommer att kosta miljarder dollar, om inte mer, och folkets förtroende i en ny teknik är i allmänhet långsam utveckling.

Kostnaden för att köpa en bränsle-cell bil är idag dyrt eftersom dessa fordon är inte i massproduktion. Det kan också bli dyrt att tanka bränsle-cell fordon eftersom tankstationer är få och långt mellan.
Idag

närvarande tekniken är dyr, det finns få produkter att välja mellan, och ingen infrastruktur finns på plats för att stödja ett samhälle som körs på bränsleceller. Utan dessa aspekter, kommer konsumenternas förtroende och stöd vara långsam att utvecklas. Utan ett starkt stöd, forskning och utveckling, är pengar långsam ska investeras i dessa avancerade teknologier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134242.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.