Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Definition av elektrolytisk cell

Elektrolysceller använder el för att skapa kemiska reaktioner. Utanför elektriska krafter placeras på cellen för att producera reaktionen. Struktur

två metaller är placerade inuti av en lösning (såsom natriumklorid) och är förbundna av en extern tråd. Denna tråd är ansluten till en elektrisk energikälla som tillhandahåller elektroner till ett av de bitar av metall som finns inuti av lösningen.
Elektroder

Elektroden är namnet av båda delar av metall i lösningen. Katod är namnet på en bit metall där elektronerna ansamlas. Anod är namnet på den andra metallbit där elektroner avlägsnas.
Lösningar

natriumklorid och orent vatten är de främsta lösningarna som används i elektrolysen processen. Dessa två lösningar används ofta i elektrolys för att skapa en kemisk reaktion.
Gaser

Väte och syre är biprodukter av elektrolys. Varje elektrod producerar en av dessa typer av gaser. Galvanisering producerar dessa gaser för industri och handel.
Elektrolys Applications

Elektrolys är en del av vätet program som utvecklas av Department of Energy. Vätgas elektrolys förväntas driva våra bilar, bostäder och fordon i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134210.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.