Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Grundläggande fakta om Biofuel

På grund av sin begränsade tillgången och negativa sidoeffekter, kommer fossila bränslen så småningom att ersättas av en förnybar och ren förbränning alternativ. Sökandet har redan börjat, och alternativ som biobränsle börjar se lovande ut. Biobränslen är oftast gjorda från jorden och är konstruerade för att kunna förlängas. Klassificering

Tekniskt, fossila bränslen är förhistoriska biobränslen som framställs av rester av växter och djur som är utdöda. Moderna biodrivmedel framställs ur växter som växer i dag. Forskare oftast göra biobränslen genom kemiska reaktioner, jäsning och värme för att bryta ner stärkelse, socker och andra molekyler som är nödvändig för att producera ett ämne som kommer att driva något sådant som en motor. Etanol är ett biobränsle som har funnits för mycket någon gång och många bilar i länder som Brasilien körs enbart på ämnet. Etanol tillverkad av majs som har kraftigt bearbetade. Har snabbt blivit en av de mest populära biobränslen Addera Biodiesel

Biodiesel och verkar vara ett bättre alternativ än bränslen som etanol. Biodiesel tillverkas av vegetabilisk olja eller animaliskt fett i kombination med etanol eller metanol. En av de största fördelarna med biobränsle är det faktum att traditionella dieselmotorer inte behöver omvandlas för att kunna köras på biobränsle. Konvertera ett helt system körs på fossila bränslen är en av de största utmaningarna mänskligheten står inför i övergången till ren förbränning bränslen och biodiesel eliminerar denna utmaning helt. Det brinner upp till 75 procent renare än traditionell diesel och dess ozon producerar kapacitet är nästan 50 procent lägre än traditionella fossila bränslen.
Fördelar

Supporters säga biobränslen är ett bra alternativ för en rad olika skäl, bland annat det faktum att de produceras med grödor som kan odlas nästan var som helst. Dessa grödor är lätt att växa och förnyas. Det faktum grödor kan odlas överallt minskar också länder behöver importera sina energikällor, vilket kommer att göra dem mer självförsörjande och en källa till inhemska arbetstillfällen. Biobränslen såsom biodiesel har också visat sig vara ett bättre smörjmedel än fossila bränslen, och detta innebär att motorns livslängd att de tillämpas på kommer att bli mycket längre. Biodiesel brinner också mycket renare och kommer att producera mycket mindre koldioxidutsläpp, vilket kommer att kunna absorberas mycket bättre av världens växtliv.
Negativ

Ett av största nackdelarna med biobränslen är att mycket energi går in i processen att ta fram dem, många belackare hävdar att det tar mer energi att producera biobränsle än kommer att levereras av det. Många har också ett problem med länder som kämpar för att föda sitt folk odla grödor som kommer att göras till bränsle i stället för att bekämpa hunger. Många biobränslen är också oprövade och medan de har visat positiva resultat, forskarna fortfarande är osäker på sin övergripande användningsområden och effekter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134593.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.