Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka fördelar Biodiesel oss?

Miljö och ekonomisk oro har tänts sökandet efter alternativa bränslen. En av de mest hållbara alternativen är biodiesel. Skapad av fetter och oljor enligt strikta tillverkning regler, biodiesel uppfyller alla hälsokrav som anges för alternativa bränslen i 1990 Clean Air Act Ändringar, enligt National Biodiesel Board. Biodiesel kan kombineras med petroleumbaserade diesel eller användas på egen hand, ge fördelar åt båda hållen. Environmental

Därför att det kommer från produkter gillar animaliska fetter eller sojaböna olja, är biodiesel en förnyelsebar energi källa. Biodiesel minskar utsläppen av koldioxid upp till 78,5 procent over petroleum-baserade dieselbränslen bränslen via sin produktion-och användning i ren form. Även när de blandas med petroleum diesel, partiklar, kolmonoxid och oförbrända kolväten reduceras. NBB konstaterar att över fyra gånger så många enheter av energi produceras för varje enhet energi som behövs för att tillverka biodiesel. Det har också försumbara spår av svavel och aromater.
Bekvämlighet och säkerhet

Även mer lämpade för nyare motorer modell diesel, biodiesel är kompatibel med de flesta befintliga dieselmotorer . En lägre blandning av biodiesel med petroleum diesel rekommenderas för äldre motorer. Spilling biodiesel är mindre skadlig än dess petroleum motsvarighet eftersom det är nontoxic. Biodiesel är också mindre brännbart, och är säkrare att hantera och transportera.
Ekonomiska

Alger är en källa av biodiesel. NBB föreslår att nästan 16.500 jobb kommer att resultera från varje 100 miljoner liter algbaserad biodiesel tillverkas. Den Samma siffra kunde tillfoga över $ 1,4 miljarder den amerikanska gross inhemska produkten. Eftersom det kan produceras inhemskt, har biodiesel den potential att kosta mindre än importerad olja. NBB faktorer i kostnaden för militär säkerhet för utländsk olja och skattelättnader vid en jämförelse av kostnaden för biodiesel tillverkning. Det är också den billigaste alternativet för flottor som omfattas av Energy Policy Act från 1998, som kräver vissa nivåer av miljöfordon.
Energitrygghet

USA Department of Energy bedömer att mindre än 40 procent av de oljeprodukter som används i detta land tillverkas inom landet. Majoriteten av importerad olja används som bränsle motorfordon. Eftersom så mycket av oljeförsörjningen ligger i politiskt instabila regioner, skulle ett inhemskt producerade alternativ lindra potentiellt låga leveransvillkor.
Engine Performance

sänkning av svavelhalten i dieselbränslen uppdrag av den amerikanska regeringen minskade petroleum diesel smörjande effekt på motorerna. Dieselmotorer förlitar sig på den bränslet för att hålla de rörliga delarna smorda och fungerar korrekt. Biodiesel ger smörjande dieselmotorer behöver utan svavel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134761.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.