Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Pro & Cons av elbilar

En av de största ämnena för diskussion i det 21-talet är att den globala uppvärmningen och alternativa bränslen. Det är mycket diskussion om huruvida alla de utsläpp som produceras av fabriker och bilar har någon effekt på atmosfären. För detta ändamål är det många människor som vill minska sin klimatpåverkan. Ett sätt att göra detta är att köpa ett alternativt bränsle bil som en hybrid eller elbil. Innan du köper en elbil, vara noga med att titta på fördelar och nackdelar med en elbil. Utsläpp

Självklart är en av de mest attraktiva egenskaperna hos en elbil som den producerar inga utsläpp. En elbil inte köras på bensin alls, vilket innebär att det inte finns någon biprodukt från förbränningsmotorer. När el är mer allmänt produceras av vatten eller vind, få ren energi för att köra elbilar kommer att lämna en ännu mindre koldioxidavtryck.
Energieffektiv

Elbilar är extremt energieffektiva. Dessa fordon får nästan tre gånger så mycket av den lagrade energin till hjulen än en vanlig förbränningsmotor. Dessutom måste den elektriska bilen ingen överföring grund av att fordonet kan producera maximalt vridmoment med början på noll varv per minut. Elbilen vänder helt enkelt på. Det finns ingen ansamling nödvändig, så det finns ingen förlust av energi. Elbilar också dra nytta av regenerativ bryta, vilket kan spara 20 procent till 25 procent av den energi som normalt bryter förlora och styra tillbaka till batteriet.
On-Board Energy Storage

En av nackdelarna med att ha en elbil har att göra med att lagra den energi som behövs för att köra en. Batterierna används för att driva fordon kan vara mycket tungt och inte lätt att arbeta med. Till exempel har den nya Chevy Volt ett batteri som väger över 400 pounds. Denna vikt läggs på fordonet kan påverka prestandan.
Laddning Frågor

Även om du kan ladda bilen med en vanlig 110V stickpropp, tar det ungefär 12 timmar att ladda fordonet. Normalt har detta att göras över en natt. Också, laddstationer är inte lätt tillgänglig, vilket gör att ladda batteriet under dagen mycket svårt. Slutligen bör du felbedömt hur lång tid du har på avgiften, är du fast. Det finns inget sätt att tanka bilen på den sida av vägen (till skillnad från gasdrivna bilar, som kan tankas från en bensindunk.)
Range

utbud av en elbil är också ett problem. Just nu, kan en elbil går bara upp till 100 miles på en laddning, vilket är ungefär en tredjedel av avståndet i en vanlig tank. Även om detta kan vara en fördel om du bor och arbetar i samma område, gör det pendling svårt. Dessutom är motorväg körning rekommenderas inte eftersom dessa fordon är oftast krocktestad vid låga hastigheter avsedd för korta avstånd stadskörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134078.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.