Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör en bil kör på gasol

Bilar kan modifieras för att fungera på flytande propangas (LPG). Omvandlingen minskar föroreningarna ut från fordonet och kan minska kostnaderna för operationen. Medan körsträcka kan vara förenligt med den före omvandlingen, är kostnaden för LPG ofta mindre än bensin. Omvandlingen kräver flera verktyg och en del specialutrustning, tillgänglig från återförsäljare gasol, även om det kan åstadkommas genom ett hem mekaniker, enligt tidningen "Mother Earth News." Du behöver
LP tank
LP omvandlare Review Högtrycksslang
lågtrycksslang
mutterdragare
Visa fler instruktioner
Bränslesystem
1

Välj en tank med en stor kapacitet. Påfyllning en LPG-tank är inte så lätt som stannar vid den lokala bensinstationen. Se till att tanken har tillräcklig kapacitet för att tillhandahålla fordonets rörelser tills du kan återgå till en känd Gasol källa. LPG-tankar finns hos distributörer propangas.
2

Installera LPG tank. På grund av skillnader i behov mellan bensin och LPG-tankar, är det sannolikt att tankarna är inte utbytbara. Bestäm en säker plats för gasol tank och installera enligt instruktionerna som följer med tanken.
3

Installera en konverterare. Denna enhet omvandlar flytande propan med en gas som kan driva fordonet. Omvandlingsprocessen orsakar extremt låga temperaturer. Omvandlaren är placerad så den värme som alstras av motorn förhindrar nedisning av omvandlaren. Omvandlare är kommersiellt tillgängliga. Addera Ändra Engine
4

Installera en stråle i förgasaren. Dessa strålar, som ibland kallas spud-i strålar, är inloppet för gasen att komma in i fordonets förgasare, där den blandas med luft för förbränning.
5

Fäst två slangar till omvandlaren. En slang bär LPG från tanken till förgasaren, den andra bär gasen från omvandlaren till strålarna knutna till förgasaren. Slangen från tanken till omvandlaren bär vätskan under tryck och bör vara av hög kvalitet. Denna slang kan behöva specialbeställas från ett flygplan delar leverantör.
6

Vidarekoppla kylvätska från kylaren till omvandlaren för att förhindra den från att frysa upp. Detta kräver en värmare slang och kopplingar. Kör en elektrisk kabel från omvandlaren till instrumentbrädan och installera en strömbrytare för att manövrera primer på omvandlaren. En on /off ventil kan installeras i ledningen mellan tanken och omvandlare som en säkerhetsåtgärd.
7

Kör motorn som vanligt. Standard underhåll, t.ex. byte av olja, oljefilter och luftfilter, bör fortsätta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134208.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.