Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör vätgas hemma

Vätgas kan producera el när det kombineras med syrgas för att producera vatten. Omvänt kan vatten delas upp i väte och syre genom att applicera en elektrisk ström i en process som kallas elektrolys. Elektrolys är inte en ekonomisk metod för framställning av vätgas i kommersiell skala. Men du kan visa den här processen med material från en leverantör av kemiska produkter. Saker du behöver
Hoffman voltameter
Vatten
Natriumhydroxid 3 Stora bägare Sida 2 provrör innehavare Sida 2 Provrör Sida 2 gummislangar Sida 2 Leads
9V Battery
2 provrör proppar
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en Hoffman voltameter. Denna anordning består av en U-formad sektion av glasrör med en extra sektion i mitten. Röret i mitten är öppen upptill och rören i ändarna har elektroderna i botten att avsluta genom vattentäta hål.
2

en elektrolytisk lösning för att leda elektricitet. En vanlig formel är en lösning av 4 delar vatten och 1 del natriumhydroxid räknat på vikten. Blanda dessa reagens i en bägare och rör om ordentligt. Häll den elektrolytiska lösningen i mitten röret i voltameter. Addera 3

Fyll en bägare med vatten. Fyll ett provrör genom att helt dränka den i vattnet. Se till att det inte finns några luftbubblor i det och vända det upp och ned utan att öppnandet av provröret ovanför vattenytan. Suspendera provröret i vattnet med en provrörshållare. Upprepa detta förfarande med ett andra provrör.
4

Fyll en gummislang med vatten och sätta ena änden under ytan av lösningen i ett sidorör av voltameter. Placera den andra änden i en uppochnervänd provrör som du ställer in i steg 3. Upprepa proceduren med den andra sidan röret i voltameter och upp-och-ned provrör från steg 3.
5

Anslut elektroderna i voltameter till ett batteri och observera bubblorna samla på elektroderna. Bubblorna på den positiva elektroden är väte och bubblor på den negativa elektroden är syre. Dessa gasbubblor kommer att stiga till ytan och flödet genom gummislangar i toppen. När de flyttar in i den uppochnedvända provrör, kommer de att tränga undan vattnet i provrör. När provrören fylla med gas, kan de förseglas med proppar för senare användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134068.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.