Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Industriella användningsområden för sojabönor

Många människor älskar att ersätta soja mjölk för mejeriet. I själva verket, en del folk konsumerar soja produkter som en stor del av sitt proteinintag. Dock är sojabönor inte bara används i livsmedel, som vissa kanske tror. Det finns också industriella användningsområden för sojabönor allt från plast till militär användning. Polyuretaner och härdplast
sojaprodukter kan användas för bilinredningar.

Soy polyoler kan användas i polyuretaner (i stället för den vanliga petroleumbaserade polyuretaner) för att göra beläggningar, bindemedel, skum, tätningsmedel, beläggningar och lim. Industriell användning varierar från jordbruksprodukter till cellplast. Plastkompositer härledda från soja kan användas i bil och båt interiörer samt jordbruksmaskiner. Ford utställningsmonter en bil i 2003 med sojabaserad polyuretan säten, och sojabaserade härdplast har använts som ett ark-form-förening i jordbruksmaskiner paneler. Addera Biodiesel och lösningsmedel

Soja kan användas i bränsle.

Med enkel bearbetning, kan en renare förbränning diesel framställas från sojabönor och användas i dieselmotorer. Partikelutsläpp från sojabaserad biodiesel är mycket lägre än petroleumbaserade diesel, och bränslet är också giftfri. En annan industriell användning för sojabönor som är miljövänlig är användningen av soja olja som lösningsmedel för att säkert ta bort olja från bäckar och stränder. Processen verkar mycket snabbt och är säker för djur och människor.
Kritor, kompositer, Matta
Kritor kan göras från soja.

Kritor innehåller vanligen olja, men sojaolja kan användas i dess ställe. Detta producerar en krita som är säker och icke-toxiska. Ink gjord av soja är också icke-toxisk, och det rensar upp bra också. Tidningar och soja kan kombineras för att skapa bio kompositer för golv och bänkskivor i stället för trä. Även kommersiella mattan kan göras från soja produkter.
Krigsmateriel
Även militären använder sojabönor.

Förenta staternas baser i Kadena och Okinawa använda sojaolja tungt i deras elektriska transformatorer. Oljan tjänar två syften i transformatorn, den överför värme från den varmaste delen, liksom kärnan och lindningarna, mot tankväggen, och fungerar också som en elektrisk isolering medium. Den industriella användningen av sojabönor på detta sätt begränsar riskerna med transformator misslyckande, såsom brand och strömavbrott.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134683.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.