Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör Bio-diesel på Hem

Biodiesel är ett mer miljövänligt sätt att köra din bil. Någon dieselmotor kan köras på biodiesel. I själva verket är det bättre för din motor än vanlig diesel. Biodiesel kan göras från enkla vegetabilisk olja, även de saker du använder för matlagning. Även om det är möjligt att köra motorn från vegetabilisk olja direkt, omvandlar den till biodiesel första är bättre för din motor och kommer att pågå längre. Du kan göra biodiesel från vanliga hushåll material och köpa resten av ingredienserna på din lokala mataffär eller apotek. Saker du behöver
1 liter färsk, oanvänd vegetabilisk olja
Blender
200 milliliter alkohol (antingen etanol eller metanol) katalog Lye (finns i de flesta båtar butiker med tvål-making material)
Vågar antingen el eller vikt
Trattar
termometer
Plastbehållare med skruvlock stort nog att lagra 2 liter
spis och panorera
Visa fler instruktioner
1

Gör ett test parti av en liter innan en fullständig sats. Detta gör att du kan vänja sig vid processen och undvika att slösa en massa material om du gör ett misstag.
2

Mät ut lut på vågen. Du kommer att behöva exakt 3,5 gram.
3

Häll 20 ml av alkohol in i behållaren med hjälp av tratten. Gör detta snabbt som alkoholen reagerar med vattnet i luften. Tillsätt lut till behållaren med hjälp av en annan tratt. Snabbt säkra locket och snurra runt. Blandningen kommer att bli hett.
4

Kontrollera att luten har helt upplöst. När det har, förbereda mixer. Värm all vegetabilisk olja på spisen tills det är 55 grader eller 130 grader Fahrenheit. Häll detta i mixern. Tillsätt lut blandningen till detta. Då säkert täta mixern.
5

Blend blandningen i 20-30 minuter. Häll sedan i en klar behållare med en skruv lock. Låt blandningen stå i ett dygn i rumstemperatur.
6

Dekantera tydligare gulaktig vätska i en annan behållare, lämnar rester på botten. Den gulaktig vätska är biodiesel. Ju mindre rester du har, desto bättre kvalitet på biodiesel.
7

Lägg till biodiesel till en annan behållare och tillsätt en halv liter vatten. Fäst locket ordentligt och rulla behållaren tills blandas ordentligt. Låt sedimentera och sedan dekantera biodiesel från vattnet. Den biodiesel kommer att flyta ovanpå vattnet. Detta säkerställer att det är klart och fritt från föroreningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134267.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.