Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Väte Car nackdelar och fördelar

Vätgas bilar är bra för miljön på ett antal olika sätt. Till exempel, avger de inte växthusgaser som är skadliga för välfärden i ekosystemet. Dessa bilar är mycket mer bränsleeffektiv än bensinbilar, och släppte ut mindre föroreningar totalt. Men det finns många nackdelar med att använda vätgasdrivna fordon, men forskarna arbetar för att eliminera dessa nackdelar. Going Green

Huvudsyftet med vätgasbilar är att rädda miljön från de negativa effekterna av förbränning av fossila bränslen. Enligt greenliving.com, är vätebränsle bättre eftersom det inte frigör koldioxid i luften. Vätgasbilar ger också mer körsträcka jämfört med bensindrivna fordon, till exempel, kan en bil med vätgas bränsle går upp till dubbelt körsträcka som en bensin bil på samma mängd bränsle
Engine. Hållbarhet

annan fördel med vätgasbilar är motorns styrka och hållbarhet. Många andra typer av motorer kan inte fungera i höga temperaturer, och tenderar att överhettas. Vätgas motorer, men kan fungera i extremt höga temperaturer, plus de motorer som inte korroderar så lätt som sina bensindrivna motsvarigheter.
Kostnad
p Det är ett Nackdelen runt kostnaden för vätgas: de ursprungliga utgifterna att konvertera infrastrukturen från bensin till vätgas är enorm. Det skulle kosta miljarder dollar för att ersätta alla de nuvarande bensinstationer med väte bränslepåfyllning stationer.
Hydrogen Tillgänglighet

annan nackdel med bilar vätgas är svårigheten att få flytande väte för att använda som bränsle. Vätgas är inte lätt fått från luften, så det måste komma från vattenmolekyler. Det finns flera sätt för väte som skall extraheras från vatten, men ingen är effektiv och alla är mycket dyra.
Vätelagring

Vätelagring är ett annat problem. Det tar enorma mängder utrymme att lagra flytande väte. Forskning pågår om hur man mer effektivt lagra vätgas i fordon, men den lösningen är ännu inte hittats. Enligt greenliving.com, har flera företag investerat miljarder dollar i utvecklingen av effektiva bränsleceller vätgas som kommer att bära mer vätgas i ett fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134234.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.