Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder B100 Dieselmotorer

Biodiesel är ett alternativt bränsle som framställs av fetter eller oljor, såsom vegetabilisk olja eller sojaolja. Det är förnyelsebar och giftfritt och innehåller inga petrokemiska. Det är ofta blandas med petroleum diesel, och den andel av blandningen anges i namnet, till exempel, är B20 en blandning av 20 procent biodiesel. B100 är 100 procent ren biodiesel utan petroleum. Det är säkert att använda biodiesel i en dieselmotor, men du bör följa några försiktighetsåtgärder. Saker du behöver
Fordon med dieselmotor
B100 bränsle
Visa fler instruktioner
1

Välj en bil som kan köras på B100. Teoretiskt kan alla dieselmotorer köras på B100, men eftersom nyare bilar är mer specifikt optimerade för petroleum diesel, med biobränsle kan ibland orsaka problem. Enligt Biodiesel tankställen, kan någon dieselbil byggdes mellan 1990 och 2004 köras på B100. Nyare bilar kan ofta köras på B100 utan problem, men för de flesta bilmärken användningen av biodiesel upphäver garantin.
2

Ersätt naturgummi komponenter i bilens bränslesystem, såsom naturligt gummislangar eller packningar. Biodiesel kan korrodera dessa naturliga gummin, så de bör ersättas med slangar eller packningar tillverkade av syntetiskt gummi eller olika material som inte kommer att brytas ned av biodiesel..
3

Använd B100 i varmt väder I kallt väder, kan biodiesel frysa i din motor, vilket gör det omöjligt för din bil att starta. Du kan undvika det här problemet genom att använda en blandning såsom B20 istället för B100 under kallt väder månader.
4

Hitta en B100 leverantör. Se till att din leverantör erbjuder biodiesel som uppfyller American Society for Testing and Materials (ASTM) specifikationer.
5

Ändra bränslefilter EFTER du har börjat använda biodiesel. Biodiesel kan lösa avlagringar som har kvar i ditt bränslesystem av petroleum bränsle, och dessa fyndigheter kommer att täppa dina bränslefilter tills de har rensats ut ur bilens systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134332.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.