Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Mikrober och Alternate energikällor

Mikrober skördats från innanmätet av termiter kan hjälpa till att lösa våra globala energikrisen. Även om detta kan låta som science fiction, är ett antal amerikanska och kanadensiska företag som producerar biobränslen från mikroorganismer, i hopp om att möta den växande efterfrågan på bränsle. Dessa egenutvecklade metoder skörd och även genetiskt konstruera mikroorganismer för att framställa oljor, proteiner och kolhydrater som används som bränsle, processen innebär fermentering av biomassa till biobränsle och liknar driva ett bryggeri. Begränsningar av majs och soja

flesta människor identifierar biobränsle som etanol som härrör från majs och soja och används som tillsats till fossila bränslen. Emellertid har forskning under de senaste 50 åren och kraftiga subventioner från regeringen inte kunnat stödja storskalig produktion av etanol som alternativt bränsle. Majs och soja skördas en gång eller två gånger per år och är främst odlas som livsmedel eller foder. Den avkastning per hektar av vegetabiliska etanol är alltför låg för att vara av stor skala praktisk användning.
Alger och mikrober i överflöd

skillnad växter, mikroorganismer, såsom alger och avfall tidskrävande mikrober kan produceras kommersiellt och kontinuerligt utan att konkurrera om åkermark som behövs för att odla mat. Medan ett tunnland av sojabönor ger ett genomsnitt på 150 liter biobränsle per år, kan ett tunnland av alger producerar för närvarande 10.000 liter per år och ramp upp till 100.000 liter per år i framtiden, enligt en 27 juni 2008, artikel i den "Guardian."

Men innan dessa biobränslen kan kommersialiseras, måste högavkastande stammar av organismer identifieras. Tillverkarna måste också anpassa bilar och maskiner för att använda biobränslen, och en infrastruktur för global distribution måste upprättas.
Fotosyntetiska Mikroorganismer

Fotosyntetiska mikroorganismer är lätt att odla och marknad som bränsle, mat och "gröna" plast. Alger livnär sig på vatten, solljus och koldioxid (CO2) och gör stora atmosfäriska skrubber. Alger är mycket protein och förbrukningsvaror av människor och djur. Alger producerar också omega 3-fettsyror, populära som en hälso-tillägg.

Bakterier producerar enzymer som omvandlar cellulosa från trä och avfall till energi. Den DNA enkla bakterier kan sekvenseras, vilket möjliggör genetisk modifiering för att optimera produktionen av dessa enzymer En ny metod

En lovande
-. Ändå utmanande - utveckling i mikrobiell biobränsle är utvinning av fett, eller lipid, molekyler från insidan alger och bakterier. Fettet molekyler kan omvandlas till förnyelsebara bränslen. Denna process innebär att bryta ner den tjocka cellmembranet av mikroberna med hjälp av mycket giftiga kemikalier, såsom kloroform. Forskning med hjälp av andra metoder för extraktion, såsom genetiskt modifiera membranväggarna eller använda en kombination av mindre giftiga kemikalier, har varit framgångsrik med vissa former av bakterier. Målet är att utveckla en extraktion process som är miljömässigt neutralt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134696.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.