Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Bensin Vs . Väte Bränsle

Vätebränsleceller är en ny teknik som har en hel del lovande för bilen som vi känner den . Den infrastruktur som krävs för att stödja vätgasbilar är redan på plats , och den delar många av fördelarna med bensin . Skillnaden

Bensin är raffinerad ur råolja och består främst av väte och kol . Vätgas är ett rent element, och ofta raffinerade från vatten .


Bensinförmån Infrastrukturen för att producera och distribuera bensin är redan väl definierad och biltillverkare är inriktad mot att producera effektiva gasdrivna bilar .
Hydrogen Princip

Vätgas inte används ofta som bränsle . Raw väte införes till syre i en bränslecell som producerar el för att driva elmotorer . Som ett rent bränsle
Hydrogen Fördelar

, det enda biprodukt av en vätgasdrivna bränsleceller är vatten . Koldioxid endast uppstå under tillverkningen av vätet i sig.
Förnya - förmåga

Fossila bränslen och bensin så småningom kommer att bli så svårt och dyrt att skaffa att den kommer att ersättas av biobränslen som cellulosaetanol och bio - diesel . Vätgas kan produceras var som helst där det finns vatten och el .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134177.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.