Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör kaffe Biodiesel

Mano Misra, en professor i ingenjörsvetenskap vid University of Nevada, Reno, snubblat över en upptäckt att kaffe naturligt innehåller olja som han såg in i hans överblivna kaffekopp. Kaffesump innehåller 10 till 15 procent olja i vikt och Misra insåg att det kunde vara en trolig kandidat för att ge en hållbar försörjning av biodiesel. Du kan göra biodiesel till en kostnad av endast $ 1 per gallon om du återta kaffesump. Saker du behöver
Två 5-liters hinkar med begagnade kaffesump
Glas extraktionsskål
soxhletutrustning med återvinning destillation tillbehör
Hexan
Ice
Visa fler instruktioner
separera olja från kaffesump
1

Torka det förbrukade kaffepulvret med tunt sprida dem på en ren yta. Ett par timmar kan vara tillräckligt för att torka grunderna om spridning tunt nog.
2

Separera kaffesumpen från sin olja med en soxhletutrustning med återvinning destillation tillbehör. Häll en liten mängd hexan i kolven på sidan av den Soxhlet-apparat.
3

Koka flytande hexan i botten av kolven.
Separat Hexan från kaffeoljan
4

Låt kaffesump i apparaten för att fylla med hexan fem gånger, vilket tar ca 10 minuter varje gång. Den hexan-kaffeolja blandning kommer att bli ljusare i färg som oljan separeras.
5

Extrahera kaffeolja från hexan och återta hexan genom destillation av hexan ur hexan-kaffeolja blandning . Kör kallt vatten genom sidoarm av anordningen och det kommer att kondensera hexan ånga så att det droppar in i en samling kolv på sidan av apparaten.
6

Surround samlingen kolven med is för att hålla hexan i en vätska, inte gasform.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134352.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.