Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör E85 Gas

E-85 är ett alternativt bränsle som är en blandning av 85 procent etanol och 15 procent blyfri bensin. Individer som vill spara pengar på petroleumbaserade bränslen kan göra sin egen etanol och blanda det med en liten mängd av blyfritt bränsle för att producera sin egen E-85 blandning. E-85 är lämplig för användning i de flesta moderna bilar, och är ett hållbart bränsle som är billigare än att använda traditionella fossila bränslen. Saker du behöver
Flexibel slang
Distiller
100 liter vatten
25 pounds av majsmjöl
6 uns av jäst
Tryckkokare (tillval) katalog 100 pounds av socker
250-gallon värme-behållare
50-liters hink med lufttätt lock
Termometer
Zeolit ​​
blyfritt bränsle
propan grill med lock avlägsnas
Visa fler instruktioner
1

föra vatten till en koka i en stor container som är placerad över en propan grill och lägg i majsmjöl, socker och jäst. Låt blandningen koka i 20 minuter för att skapa en mäsk. Efter blandning kockar, täck den med ett lock och låt sitta i en sval plats i ca 10 dagar, eller tills jästen är inte längre producerar bubblor i mäsk blandning.
2

destillera mäsk efter det jäser med en destillatör, eller i små serier med en tryckkokare. Koka mäsken tills den når 175 grader och sedan placera ett stycke av flexibel slang över tryckavlastningsventilen. Detta kommer att fungera som stopparen för den alkohol som avdunstar från mäsk blandningen. Se till avdunstat alkoholen rinner in i en behållare som kan förslutas.
3

Ta bort överflödigt vatten som finns i alkohol med Zeolit, eller ett liknande vatten-bort produkten. Följ anvisningarna på förpackningen för detaljerna om hur du lägger till Zeolit ​​till alkoholen blandning.
4

mäta mängden etanol som produceras och sedan räkna de procentsatser som behövs för att producera en riktig E-85 blandning. En 50-liters blandning av etanol bör ha 3,34 liter bensin läggs till den för att producera E-85.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134607.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.