Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder olja Engine Avfall med dieselbränsle

Processen att omvandla använd motorolja, transmissionsolja eller broms vätska till användbart bränsle för dieselmotorer benämns bearbetning "svarta diesel." Svart diesel har en mörkare färg och är en lägre grad av bränsle än vanligt dieselbränsle, och kan hjälpa till att spara pengar, beroende på din tillgång till använd motorolja och vilken typ av system du ställa upp. Med ett par bitar av utrustning, kan användarna upprätta en svart systemet diesel bearbetning. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Skyddskläder
Handskar
Begagnad motorolja
Electric brännare Review destillationssystem
10-micron filter
Magnet
Centrifug
Visa fler instruktioner
1

passera en kraftfull magnet över ytan av använd motorolja för att ta bort så många metalliska föroreningar som möjligt. En av farorna med behandlingen svart diesel är förekomsten av föroreningar från tidigare användning som motorolja, vilket kan täppa bränslespridare och förnedra en dieselmotor bränslesystem. Som ett resultat, är det bäst att ta bort så många föroreningar som möjligt innan du lägger den svarta diesel till din bränsletank.
2

Häll använd motorolja genom en 10-micron-filter för att sålla ut mer föroreningar. Hetta upp oljan på en elektrisk platta till 200 grader Fahrenheit. Häll motorolja genom 10-mikron filter återigen för att avlägsna fler orenheter, eftersom oljan är expanderad från värmen.
3

Låt oljan svalna till 120 grader. Häll oljan i en centrifug för att filtrera fler partiklar ur det. Specialized centrifuger uppnå samma effekt som att använda en 1-micron filter och kan göras snabbt och effektivt, filtrera upp till 750 ml i taget. Större centrifuger kan välja upp till 50 liter i två timmar, men när du uppgraderar ditt system, se till att centrifugen kan specifikt hantera använd motorolja du använder
4

Värm oljan. på en elektrisk platta till 700 grader Fahrenheit. Fäst oljebehållaren till ett destillationssystem. När oljan fortsätter att värme, kommer det avdunsta och kondensera i en separat behållare fäst på destilleriet. Den överblivna oljan i den första behållaren är avfall och bör vidtas för att en auto-delar butiken för återvinning. Oljan som kondenseras och destilleras i separat behållare är det "svarta diesel" som är lämplig för att lägga till din bränsletank.
5

Lägg till "svarta diesel" till din bränsletank. Att ha två olika typer av oljor eller bränslen i din bränsletank kan leda till separation under kallare vintermånaderna. Fortsätt att köra din dieselmotor på vanligt dieselbränsle, lägga lite mer "svart diesel" varje gång du fyller din tank. Övervaka din dieselmotor för minskningar i kraft eller tecken på misständningar. Lägg bränsle tillsatser i syfte att hjälpa till att städa och smörja systemet bränsleinsprutning. Om motorn börjar att uppleva en minskning i prestanda, återgå till att använda rak diesel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134521.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.