Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Negativ om naturgas fordon

Komprimerad naturgas eller CNG, börjar tälja en nisch på bilmarknaden. Som en mer miljövänlig kraftkälla för fordon, det finns spekulationer om att naturgas så småningom kommer att bli en kraft att räkna med och kan även ersätta bensin helt och hållet. För nu, dock kan flera saker visa sig vara nackdelar för att köpa en CNG fordon. Pris

Medan naturgas fordon anses bättre för miljön eftersom de producerar renare utsläpp, de är inte så snäll mot budgeten. En naturgas fordon, såsom Honda GX, kan kosta upp till $ 7000 mer än samma modell i bensindrivna linje, enligt Consumer Reports. Även lägre inköp och popularitet gör för lägre andrahandsvärdet på CNG.
Gas Tillgänglighet

Jämfört med tillgången på bränsle för bensindrivna fordon, stationer som bär naturgas exponentiellt färre. I själva verket kan de vara mycket sällsynta i vissa platser eller ännu värre, obefintlig. För strikt naturgas fordon, kan detta innebära potentiellt bli strandsatta i en nödsituation.

Bi-fuel-bilar finns att acceptera både bensin och komprimerad naturgas. I dessa fall kan du växla manuellt tanken över till rätt typ av drivmedel, eller vissa modeller gör det automatiskt. Addera ditt bagageutrymme

CNG tank är strukturerad på olika sätt och vanligtvis finns i bagageutrymmet. Medan den komprimerade gasen tanken har deklarerade säkerhetsområdet, enligt US Department of Energy, tar det upp en hel del bagageutrymme.
Mätarställning

Provkörning av naturgas fordon från guider auto rating, som Consumer Reports och sanningen om bilar, avslöjar att tankarna får mindre körsträcka per gallon än sina bensindrivna konkurrenter. Även om bensintanken är fysiskt större, är bränslekapaciteten ofta lägre. Ett exempel är Ford Focus, som har en 9,1-liters tank jämfört med den 13-liters tank i bensindrivna modell.
Selection

En stor nackdel för köpare som är måna om bilmodeller eller lojala mot vissa bilmärken är den begränsade tillgången på CNG. Många tillverkare har inte spenderat mycket tid på denna marknadsnisch ännu, så du kanske måste kompromissa stil eller preferenser varumärke för ditt köp. Addera hemtankning

Den primära källan av tankning är ett hem gasledningen. Detta ger betydligt billigare gas priser men kräver många andra komponenter för att vara på plats för framgångsrik användning.

Först måste du ha tillgång till naturgas i ditt hem. Utrustning såsom Phill, en hem pump som också komprimerar gasen, kan kosta ytterligare $ 3.000 och kräva bygglov för installation. En annan sak att tänka på är att gasningen upp hemma med Phill är en övernattning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134223.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.