Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör Kits Biodiesel Bränsle

Göra kit biodiesel bränsle kan komma till hands för ett dieseldrivet fordon. De viktigaste komponenterna är lättillgängliga och kan "bryggas" med minimal kunskap om de inblandade kemiska processer. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan göra en biodiesel processor i ungefär fyra timmar. Saker du behöver
Stor tank (40 liter eller mer) katalog Pipe
mindre tank (10 liter, eller 10 procent av stor tank kapacitet) katalog Hushållens lut
Metanol
Avfall matolja, eller kompatibla biodiesel olja
Pumpfilter
pH testare
Visa fler instruktioner
Göra en biodiesel processor kit
1

Bygg en processor. Montera den stora tanken på en fast plattform, anslut sedan botten av mindre tank till toppen av den stora tanken med en ventilförsedd rör. Plattformen kan helt enkelt vara lumber 2x4s, eller mer genomarbetade stativ av stål och betong. Målet är att höja tanken upp, så att den nedre ventilen kan nås. Den mindre tanken bör vara monterad ovanför den stora en, så att den mindre behållaren kan tömmas in i den. Röret kan fästas med skruv-typ standard VVS-adaptrar. Det bör finnas en utgång ventilen i botten av den stora tanken, med en pump och slang ansluten till den. Varmvattenberedare gör idealiska enheter för detta ändamål, eftersom de redan har den utformning som krävs och är billiga.
2

Skaffa en källa till användning matolja eller kompatibel biodiesel olja. De flesta människor använder avfall fett från lokala restauranger, men mest vanligt vegetabiliska oljor kommer att fungera. Häll filtrerad fett i den stora tanken till ca 75% kapacitet.
3

Mix cirka 7 gram lut till flera liter metanol i mindre tank. Mängden lut bör justeras till pH-nivån av spilloljan, så det skall testas före blandning. Den lut fungerar som ett bindemedel för metanol och spillolja, så ju högre pH-värdet hos oljan, bör den mer lut användas. När lut upplöses i metanol, öppna ventilen för att dumpa blandningen i spilloljetanken.
4

Rör om spillolja med den kombinerade lut /metanol blandningen tills den blandas noggrant. Det kan ha en intern pumpning mekanism för att göra detta under loppet av brygden tiden, men bara röra om blandningen för hand är acceptabelt, så länge det sker helt.
5

Tillåt 24 timmar för oljan "brygga" helt. Den kemiska processen pågår inuti tanken kommer att producera en biprodukt, glycerin, som bör kasseras på rätt sätt. Återvinning av glycerin som en kompost aktivator är vanligt. Processen är mycket som brygga öl, eftersom glycerin kommer att sedimentera till botten av tanken och kan pumpas ut innan det härdar.
6

När glycerinet tas bort, pumpa den återstående biodiesel produkten till en filtrerad lagringstank eller direkt i bilen. En enkel cranking handpump kan fästas till den undre ventilen, och en lång slang kan placera fluiden in i lager.
7

Filtrera några partiklar eller oönskade glycerin i vätskan. Enkla mesh kaffefilter kan räcka för att välja färdiga biodiesel produkten, eller mer professionella filter kan installeras inline. Några slutliga topplagers partiklar kan existera, och bör kasseras. Tanken kommer att kräva rengöring och torkning innan du använder för nästa omgång av biodiesel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134063.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.