Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad är definitionen av biodiesel?

Biodiesel bränsle är ett alternativt bränsle som anses miljövänlig eftersom det är ren förbränning och tillverkas av förnybara, växt-baserade resurser. Den är biologiskt nedbrytbar och icke-toxisk. Det kallas också biobränsle. Tillverkning

Biodiesel bränsle skapas genom att ta bort glycerin från vegetabiliska oljor eller fett i en process samtal transesterifiering. För att betraktas som bränsle-grade, måste biodiesel uppfylla strikta branschspecifikationer som säkerställer korrekt utförande. Den färdiga produkten är en ren-brinnande bränsle utan svavel eller aromater av traditionella bränslen.
Använder

Ren biodiesel bränsle kan driva dieselmotorer. Det kan också blandas med olja för att skapa ett bränsle för bilar. Det är ett populärt alternativ för användning i lantbruk. Produkten är relativt ny så inte är allmänt används ännu, men den är tillgänglig från utvalda återförsäljare runt om i landet eller kan köpas direkt från producenterna.
Emission Reduction

Biodiesel skapar inte de höga utsläppen av kolmonoxid, koldioxid, svaveldioxid och partiklar av traditionella bränslen. Det är giftfritt och bryts upp till fyra gånger snabbare än petroleum diesel. Addera EPA Registrering

Biodiesel har passerat all hälso-effekter testning, möta 1990 Clean Air Act Ändringar standarder. Till skillnad från alternativa bränslen, är biodiesel lagligt registrerad för att säljas som drivmedel, eftersom den möter Naturvårdsverkets ren-diesel specifikationer. Det är också godkänt som ett alternativt bränsle av Department of Energy och US Department of Transportation.
Ytterligare fördelar

Biodiesel har en högre flampunkt än vanlig diesel eller bensin. För länder utan stora oljetillgångar, är förmågan att skapa de grundläggande växtprodukter för att eliminera oljeberoendet en stor fördel. Många länder, särskilt i Europa, har redan integrerats biodiesel i sina bussflottor och bilar för att fånga de ekonomiska och miljömässiga fördelar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134021.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.