Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Lätt att göra biodiesel

Bio-diesel är bränsle skapas från vegetabilisk olja eller animaliskt fett och är tillverkad genom att kemiskt reagera lipider med alkohol för att ersätta den glycerin del av molekylerna med en alkohol portion. Detta resulterar i ett dieselbränsle som kan användas i de flesta dieselmotorer till en bråkdel av kostnaden för en gallon oljebaserad diesel. Viktigast är biodiesel rena, effektiva och kan göras från hemmet. Förbereda den vegetabiliska oljan


För den vegetabiliska oljan att framgångsrikt reagera, måste det vara fri från vatten. Du kan separera det två sätt. Först, bosätta dig ut. Hetta upp oljan till 140 grader F i 15 minuter. Tçm oljan i en sedimenteringstank och låt det stanna ostörd under 24 timmar. Du kan också koka vattnet bort genom upphettning till 212 grader F. När temperaturen stiger, faller vattnet till botten. Töm ut vattnet tills ingen mer ånga bubblor stiger.
Stage One

Värm oljan till 95 grader F. Kombinera oljan med ren metanol till ett förhållande på 8 procent metanol. Rör om blandningen under ca 5 minuter, eftersom det blir allt mer skumma. Du kommer att vara glad att ha en automatisk mixer för detta. En hemmagjord man kan göras av en gammal tvättmaskin motor. Tillsätt 1 ml 95 syra procent svavelsyra till blandningen för varje liter olja. För att undvika stänk, blanda på en låg RPM under 1 timme medan temperaturen hölls vid en konstant 95 grader F. Efter en timme, stoppa uppvärmningen och rör om under ytterligare en timme. Låt blandningen stå över natten.
Natrium Meth-Oxide

Natrium meth-oxid kommer att användas för att neutralisera svavelsyran. Det bör vara en noggrann blandning av 0,12 liter metanol och 3,5 g natronlut för varje liter som används i olja. Helt upplösa lut i metanol. Efter att oljan har satt över natten, blanda hälften av natrium meth-oxid i. Addera etapp två

Låt blandningen upp till en temperatur på 131 grader F och tillsätt andra halvan av natrium meth-oxid. Fortsätt blandningen vid låg hastighet. Var 10 minuter, stoppa blandning för att låta glycerinet att sedimentera till botten och dränera bort det. Ta prover av oljan som du går och leta efter ett sugrör färg, utan mörka skumma glycerin rester. Gör detta tills det inte finns någon glycerin kvar i blandningen, ca 90 minuter till 2 1/2 timmar. Låt den resulterande bränslet nöja 1 timme innan du använder. Var noga med att ta hand om allt avfall noga och detta och alltid grundligt rengöra all din utrustning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134101.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.