Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man håller utsläppen nere på äldre dieselfordon

Idéer överflöd, från konsumenten samfundet till de forsknings-och utvecklingsavdelningar hos de större tillverkarna, och den högsta nivån av statliga tillsynsmyndigheter, om hur man kan minska koldioxidutsläppen. Dessa fokuserar ofta på att förbättra dieselmotorer, ökända för höga utsläpp. Ägare av på väg eller off-road fordon med äldre dieselmotorer kan vidta särskilda åtgärder för att minska utsläpp av partiklar och kväveoxider. Instruktioner
1 Tvättmedel och andra tillsatser kan förbättra dieselavgaser.

Använd en bensinrengöringsmedel. Denna tillsats har en påvisad meritlista att förbättra utsläppen kvalitet genom att hålla betydande fyndigheter frånvarande från diesel insprutningssystem.
2 äldre motorer kan bränna bränslet mer rent med rätt katalysatorer.

Lägg ett Cetanförbättringsmedel till bränsletanken. Finns på nätet eller på många bilindustrins leverantörer distributörer, orsakar denna formel den antänds bränslet att brinna renare.
3 Fler alternativ till fossila bränslen är nu på marknaden.

Överväg alternativa bränslen. Kanada, till exempel, har beordrat extremt lågsvavliga dieselbränslen i terränggående fordon. Biodiesel, vanligare i USA, är en bränsleblandning, vars sammansättning innehåller organiska ämnen såsom sojaolja. Besöka National webbplatsen Biodiesel Board för att hitta närmaste återförsäljare.
4 Bilagor till din nuvarande motor kan välja ohälsosamma utsläpp.

Montera din nuvarande dieselmotor. Diesel oxidationskatalysatorer kan eftermonteras utan motorbyte, och kommer att skingra koldioxid gaser och andra giftiga material i avgaserna. Övriga enheter inkluderar Flöde genom filter och Diesel partikelfilter, som båda fångar och bränna bort koldioxid och fasta föroreningar innan de släpps ut i atmosfären. Kontrollera med Naturvårdsverket och med din bil återförsäljare för tillgänglighet och eventuella rabatter på dessa tillägg.
5 I vissa fall är det bäst att byta ut motorn helt.

Byt din motor helt om du söker den största minskningen av utsläppen. Fordonsmotorer produceras idag nå upp till 95 procent minskning av partiklar, och 75 procent minskande av kväveutsläppen. Compressed Natural Gas (CNG) motorer är till försäljning av flera företag och kan uppnå betydande minskning av växthusgaser utsläpp (även tillgång till bränsle källan kan vara dyrt, om inte en naturgas tankställe finns i närheten). Vissa statliga myndigheter uppmuntrar företagare att investera i sådana företag. I likhet med CNG-motorer är de högtrycks direktinsprutning Motorer (HPDI), den åtskillnad att HPDI motorerna är mer förenliga med flytande naturgas än med komprimerad naturgas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134488.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.