Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur fungerar Etanol påverka motorns språkfärdighet?

Miljöhänsyn och oro krympande oljetillgångarna få många att bli intresserade av alternativa bränslen för motorfordon. Etanol, samma alkohol som är i alkoholhaltiga drycker, används ofta med bensin på detta sätt. Det kan användas vid relativt låga koncentrationer för att öka bensin oktan. E85 motorbränsle använder en blandning av 85 procent etanol och 15 procent bensin. Etanolens effekter ökar proportionellt i förhållande till dess förhållande till bensin. Översikt

Etanol används i hela landet för motorbränsle, men det är vanligare i majs-producerande stater i mellanvästern. Medan de lägre koncentrationer av etanol kan användas i nästan alla bensinmotorer med minimala effekter, bör den högre koncentrationen av E85 endast användas i fordon som specifikt tillåter det. Dessa fordon är ofta kallas flex-fuel-fordon och är oftast märkta med en gul tanklocket.
Energi Innehåll

Etanol har lägre energiinnehåll i BTU per gallon än bensin , och en motor kommer att kräva mer bränsle för att producera samma effekt när den använder en etanolhalt. I ett test utfört av edmunds.com, ett fordon med E85 etanol-baserat bränsle uppnådde 26,5 procent mindre bränsle ekonomi än samma fordon med bensin. Acceleration och motorprestanda också reduceras avsevärt.
Etanol-diesel Mix

Etanol används också som tillsats i diesel, främst i 10 och 15 procent koncentrationer. Dessa blandningar uppvisar liknande förluster i motoreffekt och bränsleekonomi som bensin-etanolinblandning på samma koncentrationen producerar i bensinmotorer. Dieselmotorer använder också mer sofistikerade bränsletillförsel och insprutningssystem, vilket kan kräva särskild kalibrering för att korrekt hantera etanol-diesel mix. Bränsle raffinaderierna allmänt använda tillsatser i etanol-diesel blandar öka cetantal på en lämplig nivå och att komplettera smörjning som bränslepumpar och injektorer kräver för maximal effektivitet.
Problem med etanolbränsle

Förutom förlust av prestanda och bränsleekonomi, kan etanol orsaka andra problem. Etanol är mer korrosiva än bensin och kan orsaka skador på bränslesystem, särskilt när motorn inte används under en lång tidsperiod. Etanol och bensin kan också separera under förvaring. Cold-temperatur drift är ett bekymmer med etanol, eftersom motorer som drivs med etanolinblandning kan börja hårdare under dessa förhållanden. Etanol-dieselbränslen tenderar också till gel vid högre temperaturer än vinter-blend dieselbränsle nr 2.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134781.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.