Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur att rengöra använd matolja för dieselbränsle

Många dieselfordon, speciellt äldre, kan köras på ren vegetabilisk olja. För grönsaker som ska användas som bränsle, det måste vara ren och fri från främmande partiklar. Om den vegetabiliska oljan inte rengörs innan användning kan det orsaka allvarliga skador på fordonet. Rengöring av vegetabilisk olja hjälper också till att hålla den i flytande form som är lättare att lagra och fördela. Saker du behöver
Duk
färgfilter
Använd matolja
Visa fler instruktioner
1

värm oljan till en temperatur som gör det flytande. Vissa oljor kräver mer värme för att förvandla det till en flytande form, och andra är flytande vid rumstemperatur. Värm det nog att det går lätt genom ett filter.
2

Mode ett filter till kanten av behållaren med den använda vegetabilisk olja. Håll eller binda filtret till hälla kanten på behållaren, eller på toppen av behållaren fånga ren olja. Oljan måste passera genom detta filter innan du kan använda den i en bil, och du kan behöva för att filtrera oljan flera gånger innan oljan är ren.
3

Kontrollera oljan att göra att den är ren. När du tittar på den flytande oljan, bör den visas fritt från partiklar och föremål. Om partiklar kvar, filtrera oljan igen tills det inte finns några synliga rester i oljan.
4

Store oljan i en ren behållare. Se till att inga partiklar eller andra föremål kan komma in i behållaren med olja, eller du kommer att behöva upprepa filtreringen. Trummor, hinkar med lock, eller behållare bränsle allt fungerar bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134149.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.