Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Produktion av biodiesel

Användningen av ekologisk olja för att göra en användbar diesel blir mer och mer populärt eftersom kostnaden för vanlig diesel och svingar bensin högre. Med denna metod som alla kan lära sig att göra hemma, kan du köra alla dieselmotorer med ett ekonomiskt hastighet av 60 cent till 90 cent per gallon, enligt Biodieselnow.com.
Alternativa bränslen blir allt mer populärt att bekämpa stigande kostnader.
Safety

Denna process är inte så svårt, men det kan vara farligt. Du kommer att arbeta med starka kemikalier och brännbara vätskor och värme. Denna kombination kräver att du vidta vissa försiktighetsåtgärder innan de fick igång. Gummihandskar, skyddsglasögon och ett förkläde och vara säker på att du i närheten har tillgång till en brandsläckare som kan släcka oljebränder.
Supplies

Biodiesel kan göras i mycket små partier eller mer än 100 liter i taget. Eftersom du är ny på processen, detta är ett förfarande för att göra en liten sats. Du kan få större utrustning om du väljer att börja mass production.You behöver en tom, torr 2-liters läsk flaska, 1 liter färsk ekologisk olja (exempelvis majsolja), lut (detta kan hittas i avloppsrensningsmedlet avsnittet ), metanol (heet varumärke gasledningen frostskyddsvätska), mäta skedar, en tratt och en 1-pint mason jar med tätande lock, enligt Kitchen-Biodiesel.com. Addera methoxide

Först kommer du göra metoxid genom att placera 250ml metanol i mason jar i ett väl ventilerat utrymme. Mät upp 1 tsk. av lut och placera den i metanol, stäng locket, tätar den ordentligt så att inga läckage kan uppstå. Skaka eller snurra på blandningen tills lut är upplöst. Du kommer att märka en betydande ökning av värmen under de följande 10 minuterna. Andas inte in någon rök. Addera Biodiesel

Hetta upp oljan till 140 grader F och, med hjälp av tratten, häll olja i 2-liters flaska, använd sedan tratten för att lägga till metoxid till oljan. Skruva på toppen väldigt tätt och skaka flaskan kraftigt i 10 till 15 sekunder. Ställ flaskan på ett bord och observera de ljusa biodiesel bildas på toppen av flaskan och en mörkare biprodukt som kallas glycerin sedimenterar till botten. Låt det lösa en timme.
Tvättmaskin

att tvätta biodiesel och ta bort tvålen från blandningen så det är säkert för användning, rinna av glycerin så att du har bara biodiesel upphävas. I en annan 2-liters flaska tillsätt 500 ml varmt (inte hett) vatten och sedan försiktigt lägga till biodiesel i flaskan och skruva på locket ordentligt. Vara mycket försiktig, vrid flaskan ände över ände i 30 sekunder och sedan låta det sätta sig. Du borde se vattnet och biodiesel separera omedelbart. Vattnet kommer att vara klart och kommer att ha bosatte sig på toppen. Ta av locket från flaskan och sätt din behandskade tummen och vrid försiktigt flaskan upp och ned och sakta tömma ut vattnet. Upprepa tvättningen steg fem gånger tills vattnet är nästan klart. Varje tvätt kan innebära successivt svårare skakning av flaskan, beroende på biodiesel och SVO diskussionsforum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134128.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.