Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är de olika typer av hybridbilar?

Hybridbilar arbetar med fler än en strömkälla, t.ex. en elmotor och en förbränningsmotor. De olika typer av hybridbilar skiljer sig genom sin drivlina struktur, grad av hybridisering och kraftkällor. Drivlina

En elmotor och en förbränningsmotor ansluta till transmissionen i parallella hybrider. En ICE ansluter till en elektrisk generator som driver motorn i seriehybrider. Serie-parallella hybrider, även kallade power-split hybrider, kombinera de första två strukturer för att skapa en dubbel-drivet system.
Hybridiserings

Full hybrider kan fungera på ett batteri, en motor eller båda. Plug-in hybrider ut när den är ansluten till ett eluttag. Power-bistå hybrider får extra kraft från en elmotor när du använder ett ICE för primär effekt.
Strömkälla

elmotor-ICE kombination är mest förhärskande i hybridbilar. Men bränsleceller hybrider innehåller ett batteri, hydrauliska hybrider ersätter elektriska komponenter med hydrauliska alternativ, och pneumatiska hybrider införliva en bensin kompressor.
Historia

power-split Toyota Prius, infördes i Japan under 1997 och globalt under 2001, var den första kommersiellt tillgängliga och framgångsrika hybridbil.
Fördelar

Hybridbilar generera så mycket som 90 procent mindre föroreningar än nonhybrid bilar, gynnar miljön genom att minska skadliga kemikalier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134026.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.