Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Anledningar att inte använda vätgasdrivna bilar

För alla dess potential att avsluta beroendet av utländsk olja, väte fortfarande har några allvarliga hinder att hoppa innan det är redo för massproduktion. Höga kostnader för produktion, svårigheter vid lagring och transport, och problem i samband med kallt väder måste fortfarande lösas innan vätgas är redo att tränga olja som vår främsta energikälla för att driva bilar. Höga kostnader

Mycket av problem associerat med vätgasbilar är förenade med dess höga kostnad. Med nyckelfärdiga bilar som Shelby Cobra kostar nästan $ 150.000, och en omvandling på en Hummer du redan äger kostar runt $ 60.000, dessa fordon är långt från ekonomi bilar. Dessutom är den mycket efterlängtade BMW Hydrogen bil endast tillgänglig som en leasing bil, räckvidd liknande den sjuk ödesbestämda Chevy EV1.

Även om det är sant att produktionskostnaderna kommer att sjunka när vi går, hur långt och hur snart beror på kostnaden för naturgas. Eftersom naturgas används för att producera vätgas i en process som kallas ångreformering, kommer kostnaden för vätgas stiger och faller med priset på naturgas.

Just nu är väte ganska billigt, men om vi ser tillbaka 20 år eller så, var så diesel tills den blev populär som bränsle för pendlare fordon. Idag, 20 år senare kostar det mer än bensin. Om historien är en sann indikator, när vi ser väte kan användas som bränsle, kommer det kosta lika mycket eller mer än bensin.
Svårt att lagra

Del av orsaken till de höga kostnaderna för vätgasbilar härrör från svårigheten att lagring och transport.

Eftersom vätgas är den lättaste och minsta av alla element, som har en atomvikt av 1, har det en tendens att läcka genom de mycket väggar hos behållarna den lagras i. komprimering av gasen endast gör detta värre, och den nuvarande tryck är att smälta den genom frysning. Att göra detta ökar kostnaden för systemet som helhet.
Svårt att producera effektivt

ångreformering är den vanligaste processen används för att producera väte, med elektrolys kommer i en avlägsen andra.

att producera vätgas genom ångreformering processen, är väte samlas in från naturgas. Eftersom den använder naturgas och värme, kostar denna process mer energi då den producerar.

Den näst vanligaste sättet att producera vätgas, elektrolys, innebär passerar stora mängder el genom vatten för att separera vätet från syret i vatten. Återigen, som med ångreformering, vi använder mer av andra typer av bränslen, i form av de bränslen som används för att generera el i första hand. Detta egentligen inte sänka vårt beroende av fossila bränslen.
Kallt väder Problem

Vatten i nuvarande vätgasdrivna bränsleceller mönster ger oss några bekymmer. Minusgrader orsaka bränslecellen att frysa. Eftersom det finns en optimal temperatur att dessa celler fungerar bäst på, något sätt att förvärma dem till att temperaturen måste sättas på plats.

Aktuella konstruktioner med hjälp av vätgas som bränsle påverkas mindre av låg temperatur drift, men eventuellt vatten som förorenar systemet kan resultera i samma fryser fast bekymmer.
Summary

Även på ytan vätgas som bränsle ser konkurrenskraftig med andra former av energi, är det fortfarande i ett tidigt skede av utvecklingen. Att övervinna dess inneboende problem gör vätgas ett mindre attraktivt bränsle under de kommande 50 åren. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134268.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.