Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vätebränsleceller Vs. Bensin

Med oro krympande oljetillgångar och den globala uppvärmningen, är företag lägger resurser på att utveckla alternativa energikällor. Vätebränsleceller, ett av dessa alternativ, övervägs att ersätta bensin som primär energikälla. Bensin

bensinmotorer som drivs med gas och luft. Tusentals kontrollerade små explosioner ger kraften för bilar att gå framåt. Detta kallas för intern förbränning. Förbränningsmotor ger värme, vilket ger en expanderande kraft. Den expanderande kraften är det som driver hjulen framåt.
Pros

Bensin är en kraftfull vätska. Det kan producera stora mängder hästkrafter och brinner relativt ren jämfört med tidigare. Bensinmotorer är billiga att arbeta med och tekniskt har kommit långt.
Cons

Bensin är tillverkad av råolja, som är en icke förnyelsebar resurs och producerar skadliga utsläpp. Även om förbättrade, bensin bilavgaser är ohälsosamt för miljön också.
Vätgasdrivna bränsleceller

Vätebränsleceller främst används med en elmotor. Motorn belastas med en bränsle-cell stack, som skapar el ur syre och väte som rinner ut i ett batteri.
Pros

Vätebränsleceller skulle kräva användning av allmänt tillgängliga element. Dessutom har pund till pund väte mer makt än bensin, vilket innebär att fler miles per gallon från väte än bensin.
Nackdelar

Som av 2010, Väteceller fortfarande inte kan produceras, lagras och transporteras på ett kostnadseffektivt sätt. Dessutom kommer bygga en väteinfrastruktur jämförbar med gas kosta miljarder dollar och kräver exempellösa samarbete från flera parter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134218.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.