Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar med elbilar

I världen av elbilar, eller EV för elektroniska fordon, har kommit ut ur skuggorna för att gå framåt igen. Inte sedan början av förra seklet har vi sett så mycket intresse för elfordon. I de mycket tidiga 1900-talet, såg vi konkurrensen mellan gasdrivna och eldrivna fordon hals och nacke, med gasdrivna bilar vinnande ut. Men den senaste tidens exponentiella tillväxten i bränslepriserna har förnyat vårt intresse för EV, och det finns mycket att vara glada över. Lägre bränslekostnader

hemma och utomlands, har bråttom att leverera den ständigt ökande efterfrågan på fossila bränslen nådde en Fever Pitch. Men det mesta av svettning har gjorts av konsumenten. Det är många som säger att den ökade kostnaden för en gallon bensin till $ 4 är vad som startade kraschen av ekonomin från och med 2007 och 2008.

Som ett resultat, började vi leta efter sätt att sänka våra oljeberoende, och alla ögon var på den elektriska bilen. Men kan byta till en EV lägre verkligen vår bränslekostnad?

Förbränningsmotorn är endast cirka 15 procent effektivare, att förlora 85 procent av sin tillgängliga energi till luften i form av värme. EV är effektivare på 25 procent verkningsgrad, och att tillsammans med billigare el motsvarar en bränsle körsträcka på 188 mpg. Så, ja, vi kan sänka vår bränslekostnaden genom att byta till en EV. Addera Lägre bränsleförbrukning

På nationell nivå, är vår bränsleförbrukningen nästan tredubbelt det av vår närmaste konkurrent, Kina. Men, genom att byta till EV, transporter vi väsentligt kan sänka vår förbrukning som en nation.

Inte bara är EV en mer effektiv användning av vårt bränsle bedrivs elproduktion i en mängd olika sätt. Sjuttio procent av elen fortfarande genereras med fossila bränslen, men kol och naturgas utgör huvuddelen av detta bränsle. Trettio procent, dock genereras av alternativa metoder såsom sol-och vindkraft. Detta antal kommer sannolikt att öka när vi fortsätta leta efter bättre energikällor.

I sin tur kommer det att finnas ett större utbud av olja som finns tillgänglig för användning på annat håll inom branscher som plast och tillverkning. Ökningarna i utbudet på grund av den minskade efterfrågan för användning inom transport, bör driva ned kostnaderna ytterligare.
Sänkning föroreningar

Sänkt utsläpp från fordon är Nr 1 fördel med EV.

Över hela linjen, utsläppen från en elbil är noll. Oljan-driven bil är ansvarig för 89 procent av utsläppen av kolmonoxid, 54 procent av nitriter av syre utsläpp och 28 procent av koldioxidutsläppen i detta land. Genom att byta till eldrivna bilar och lastbilar, kan vi sänka våra hela landets utsläpp av samma siffror. Inte bara det, men om vi också sänka efterfrågan på bensin, kommer produktionen naturligt följer, ytterligare minska utsläppen och förbättra luftkvaliteten.
Buller

Buller är ett annat område som vi kunde se en dramatisk nedgång i.

ständig ström av förbränningsmotorer skulle ersättas av den nästan ljudlösa hum av en elektrisk motor, och hästkrafter inte längre skulle stå i proportion till hur högt en fordonet var. Om själva verket finns det en chans att om vi ville konvertera till elbilar, kanske fotgängare inte märker bilen tills det var rätt på dem - de är så tyst. Som ett resultat av ljudnivån minskas, även stress kan minskas i den allmänna befolkningen.
Summary

fördelarna uppväger kostnaderna när det gäller el bilar. En liten förlust i driving range som blir mindre och mindre eftersom batteritekniken utvecklas skulle vara en kompromiss. En minskning av buller, tillsammans med minskningen i olja tillit och ökad effektivitet, gör detta till en win-win situation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134082.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.