Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar med vätgasbilar

Väte är det vanligaste grundämnet i universum, ger det # 1 position på periodiska systemet. Produktionen av detta element som händer under bensin raffinering, liksom under en process som kallas elektrolys. Dess överflöd tillsammans med det faktum att det är många gånger mer brännbara än bensin gör det till ett perfekt alternativt bränsle. Produktion
p Det finns flera sätt vätgas kan produceras, men idag den vanligaste är en process som kallas ångreformering. Ångreformering innebär befintliga bränslen som metanol och bensin, men raffineringsprocessen olja i bensinen också producerar användbar väte.

En annan av de mer vanliga produktionstekniker är elektrolys. En process som fortfarande utreds för massproduktion kräver en ström av el som ska passera genom vatten. När ström leds genom vattnet, vattnet molekylen delas upp i två atomer av väte och en atom av syre. Denna process kan göras med någon källa till elektricitet, inbegripet sol-och vindkraft, vilket gör den till den mest effektiva produktionen metoden, eftersom inga andra resurser går förlorade eller förbrukas för att producera den. En annan lovande inslag av vätgas är att det potentiellt skulle kunna produceras ombord, eliminerar dyra lagring och transport.

En av de största argumenten mot elbilar är att den använder el producerad från fossila bränslen. Men den senaste tidens energi kritan och den ekonomiska kris som följde har gett alternativ elproduktion som vindkraft och solenergi en välbehövlig boost. Eftersom väte bilen visar sig vara en mer effektiv användning av energi, bör den ha en fördel över elbilar.
Uteffekt

Vätgas är flera gånger mer volatila än bensin och det brinner svalare. I själva verket innehåller det 2,6 gånger mer energi per vikt. Nittio pounds av bensin innehåller lika mycket energi som bara 34 pounds av väte.

En typisk bensindriven bil som får 30 miles per gallon gas skulle få 78 miles per gallon av väte. Även om ökningar i uteffekt från en bensinmotor kräver ytterligare teknik och dyra delar, ökar en vätgas motor skulle bara vara en fråga om att lägga mer bränsle.
Lägre utsläpp

I en förbränningsmotor, förbränningstemperaturen är direkt ansvariga för nitriter av syre utsläpp.

Här har väte en fördel på grund av dess minskade förbränningstemperaturerna. Dessutom, de övriga reglerade utsläpp av kolmonoxid, koldioxid och oförbrända kolväten är inte närvarande i vätgas-drivna bil.
Enkel omställning

Kanske den största anledningen för omställning till vätgas makt är att det passar fint in i verktyget för biltillverkarna och fabriker. De inre delarna av vätgas motor är identisk med bensinmotor, och konvertering skulle vara en enkel sak att installera ett annat bränslesystem.
Summary

Av flera möjligheter vi har, el-och vätgasbilar är den i särklass mest lovande. Vätgasen bilen ser ut att bli den mest effektiva och lönsamma för förtida konvertering, kräver endast blygsamma investeringar i ombyggnad av de befintliga systemen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134083.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.