Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Nackdelar med propan i bilar

För en tid människor har konvertera sina fordon att köra på propan snarare än bensin . Även om det finns ett antal fördelar med en sådan omvandling finns också flera olika nackdelar antingen konvertera din bil att köra på propan eller köpa ett fordon som redan utformats för propan . Omställningskostnader

De kostnader som är förknippade med att konvertera en bil från bensin till propan kan vara oöverkomligt dyr . En konverteringssats är en initial kostnad . Sedan finns frågan om installationen . Om du inte har den sakkunskap som krävs då en mekaniker måste installera kit , ådra arbetskostnader .
Tillgänglighet

Även om du redan har en propan - kapabla fordon det kan vara svårt att hitta ett tankställe kan tanka den . Denna nackdel är område -beroende. Vissa områden kan ha ett högre antal propan - kapabla tankstationer . Andra områden kan vara relativt dålig i propan - kapabla tankställen , vilket resulterar i längre pendlingsavstånd att fylla på fordonet , vilket ger ökad driftskostnad.
Lägre energi
< p > Enligt Förenta staternas Department of Energy , har propan en 25 procent lägre energiinnehåll än bensin . Denna lägre energiinnehåll i kombination med lägre effektivitet av gas - injektion gasolbränslesystemet resulterar i en allmänt lägre driving range för fordon som konverterats för att köra enbart på propan .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134504.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.