Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad är HHO Alternative Fuel?

Av alla myter om HHO (väte-väte-syre, eller knallgas) generatorer, den största är att de inte fungerar. Medan vissa forskare och ingenjörer hävdar att de omöjligen kan göra, är det faktum att HHO generatorer ofta gör körsträcka öka bränsle. En vanlig föreställning är att gasen de producerar fungerar främst som bränsle i sin egen rätt, men hemligheten till HHO framgång kan väl vara lite mer esoteriska. Historia

Begreppet knallgas - två delar väte och en del syre - föreslogs av Ruggero Maria Santini, professor i fysik vid Boston University. Även om Santini teorier, såsom tillämpade Hadronic mekanik och Magnacule teori, satte honom i utkanten, tog en Philippino ingenjör vid namn Daniel Dingle honom på allvar. Dingle byggde en bil som drivs med annat än vatten-härledda knallgas 1968, att bilen utgör grunden för alla moderna HHO-drivna generatorer
Funktion

HHO generatorer använder. en process som kallas elektrolys att dela upp syremolekyl (H2O) i dess olika atomer, som blandas samman för att bilda en gas som är två tredjedelar väte och en tredjedel syre. HHO elektrolys innebär passerar enorma mängder elektricitet mellan två plattor, som är separerade med mindre än en kvarts tum av vatten. När elektricitet "bryter" vattenmolekylen isär, den resulterande syre och väte bubbla till toppen av cellen, där det sugits bort in i motorns intag med en slang.
HHO som bränsle

HHO gas kan användas i ett av två sätt, antingen som ett kompletterande bränsle eller ett bränsle i sin egen rätt. Eftersom det bär sin egen syrgas, kan knallgas förbränna i fullständig frånvaro av luft, denna kvalitet gör HHO-drivna motorer lite mer kraftfulla än luft-vårdbehövande gasmotorer och fungerar på ett liknande sätt som nitrometan eller lustgas. Med en tillräckligt stor cell, är det möjligt att bygga en bil som går på nästan ingenting men HHO, även om du fortfarande skulle behöva lite bensin för att starta motorn.
Komplettering

HHO sparar bränsle genom att komplettera bensin, men det tenderar att fungera bäst på modern bränsleinsprutning motorer. Väte ideal stökiometriskt förhållande (den ideala förhållandet mellan bränsle och syre) är en bit utanför sin 2-till-1 väte till syre, så det kräver augmentation från motorn att arbeta. Bränsleinsprutning motorer använder syre sensorer som talar om för datorn vad motorns luft-bränsle-förhållandet är i realtid, vilket gör att datorn att automatiskt minska mängden bensin den sprutar. I huvudsak, vet datorn det blir extra bränsle från någonstans, så det minskar hur mycket gas tillförs motorn.
Myth Busted

Medan den allmänt accepterade argument mot HHO är att motorn spenderar så mycket hästkrafter vrida generatorn att göra makten för cellen när det uppnår från förbränning av HHO gas, misslyckas detta antagande för att ta hänsyn till några grunderna i generatorn design. Going av den accepterade logik, lika el hästkrafter, så slå på radion bör minska bränsleförbrukningen. I verkligheten är 75 procent av hästkrafter används för att driva en växelströmsgenerator inte används för att göra el, den används bara för att hålla generatorn spinning. Detta innebär att generatorn alltid har en viss mängd kinetisk energi i reserv för att köra HHO generator, så någon extra bränsle den producerar kan förbättra bränsleekonomin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134260.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.