Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad händer om solrosolja blandas med bensin?

Om du blandar lite bensin med solrosolja , kommer du vrider bensin till diesel . Solrosolja används för att göra biodiesel bränsle genom att blanda det med bensin eller etanol. Transförestring

Solrosolja kan brännas i sig som bränsle , och det kan brännas blandas utan föregående behandling . Men bränslet kvaliteten blir lidande , och biobränsle producenter omfattas solrosolja till en process som kallas transesterifiering före blandning . Den kemiska processen innefattar förblandning oljan med en katalysator , ofta alkohol , och upphetta blandningen att ändra sammansättningen av fettsyror och förbättra bränslekvaliteten .
Varmt och kallblandningar

Vegetabilisk olja återvinnare har haft framgång blanda solrosolja med 10 procent bensin . De högre förhållanden solrosolja till bensin , som nio- till - en ovan , är mer effektiva i varmt väder , då viskositeten minskar . När temperaturerna blir kallt , kan mixen närma 50-50 .
Utrustning Frågor
p Det har varit problem med brinnande solros diesel , mest förknippad med bränslet sensorsystem som inte är utformade för biodiesel . Dessutom är Lucas varumärke bränslepumpen installeras på vissa dieselmotorer , och kommer så småningom att misslyckas med biodiesel . Lucas pumparna ska bytas ut innan bränning solros diesel .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133971.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.