Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Göra dieselbränslen från matolja

Biodiesel är en typ av dieselbränsle som du kan skapa i ditt eget kök. Många dieselmotorer fordon ser förbättringar i prestanda när man arbetar på en hemmagjord bränsle i stället för kommersiella petro-dieselbränslen. Utnyttja antingen nya eller begagnade och filtreras matolja för att skapa homebrew biodiesel bränsle för ett sätt att återvinna matolja medan bränslepåfyllning ditt fordon. Saker du behöver
1 liter okokt vegetabilisk olja
200 ml 99% ren metanol
Lye katalysator
Blender
Zipper plastpåsar
Scientific skala
2 mäter bägare
Half-liters HDPE plastbehållare
2 trattar
3 2-liters PET-flaska
Termometer
Silvertejp
Safety gear
Visa fler instruktioner
Förberedelser och Mixing
1

Ställ upp ditt arbetsområde i ett väl ventilerat utrymme. Använd skyddshandskar, skyddsglasögon och ett förkläde för att skydda dig hela tiden. Undvik inandning av ångor, som kemikalier kan vara skadliga.
2

åtgärd 3.5 gram 97 procent ren NaOH. För 99 procent ren NaOH, mäter 4,9 gram. För 92 procent ren NaOH, mäter 5,3 gram. För 90 procent renhet, använd 5,5 gram. För 85 procent renhet, mäter 5,775 gram. Förhindra lut från att absorbera vatten från atmosfären genom att arbeta snabbt. Täta lut i en lätt plastpåse, noga med att inte låta något överskott av luft i påsen.
3

Mät upp 200 ml metanol. Använd en tratt för att överföra metanol i din HDPE behållare. Arbeta snabbt men säkert, eftersom metanol kan absorbera vatten ur atmosfären, störa biodieselprocessen.
4

Tillsätt lut i behållaren med metanol med hjälp av en annan tratt. Skruva på locket på behållaren tätt. Snurra behållaren runt, så de två kemikalier för att blanda och skapa en värme reaktion. Resultatet är en klar vätska, kaliummetoxid eller natriummetoxid. Addera Processing
5

Värm den vegetabiliska oljan till 130 grader Fahrenheit. Kontrollera att mixern är avstängd, och sedan hälla den uppvärmda oljan i din mixer.
6

Töm innehållet i HDPE plastburk i mixern sakta och försiktigt.
7

Säkra locket tätt på mixern. Slå mixern på låg hastighet och blanda för mellan 20 och 30 minuter. Längre blandningstider är att föredra.
8

Överför blandningen i en glasburk eller PET-flaska. Fäst locket så hårt som du kan. När blandningen kontrakt, låt mer luft i behållaren för att kompensera.
9

Låt blandningen sedimentera under minst 24 timmar. Den glycerin biprodukt, som är mörkare i färgen än biodiesel, kommer avsätts i botten av behållaren. Addera Testa
10

Separera biodiesel från glycerin biprodukt från försiktigt hälla biodiesel i en ren PET-flaska eller burk. Om glycerin blir blandat med din biodiesel, låt den sätta sig igen och upprepa klarning.
11

Kombinera 150 ml rumstempererat vatten med 150 ml av biodiesel i en ren PET flaska eller glas burk. Skaka kraftigt under minst 10 sekunder, och sedan låta blandningen sedimentera.
12

Kontrollera blandningen efter 30 minuter. Det bör finnas en tydlig skillnad mellan den gula biodiesel på toppen av flaskan och mjölkfärgat vattnet nedanför. Om så är fallet, har biodiesel klarat tvätt testet. Om den separerar mycket långsammare eller har ett majonnäs utseende till det, har det passerade inte testet. Tvättning
13

Pierce ett hål i botten av två 2 Addera -liters plastflaskor. Täck här hålet med silvertejp. Lägg till biodiesel och en halv liter färsk, rumstempererat vatten till en flaska.
14

Vänd flaskan till sin sida och rulla den fram och tillbaka tills de två vätskorna är homogena. När helt blandat, låt den sätta sig i minst tre timmar. Vattnet kommer att sjunka till botten, kommer biodiesel kvar i toppen.
15

Avlägsna tejp och dränera vattnet ur flaskan. Blockera hålet med ett finger när vattnet dräneras. Överför återstående biodiesel till andra plastflaska.
16

Upprepa denna process totalt fyra gånger. Låt varje tvätt för att bosätta helt under minst tre timmar innan du går vidare till nästa.
17

Låt biodiesel torka. Detta innebär att allt vatten har avdunstat och bara bränsle kvar. Det bör vara genomskinlig, men inte nödvändigtvis färglös. Processen kan ta flera dagar att genomföra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133921.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.