Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Instruktioner om hur man kör en dumper

Köra en dumper är ett bra sätt att använda en kommersiell körkort, eftersom denna position krävs på varje byggarbetsplats och arbetstillfällen är riklig. Flera skolor och myndigheter finns tillgängliga för att träna dig i hur man kör en dumper. Du kommer inte bara lära sig att använda detta fordon men också bekanta sig med och informeras om säkerhetsåtgärder. Förutom att få en CDL finns det särskild utbildning behövs för att driva en Saker dumper du behöver
Commercial körkort
DOT inspektionsformulär
Visa fler instruktioner
1

Inspektera trucken för skador eller defekter som skulle hindra körning innan manövrera fordonet och fylla i en inspektion formulär. Department of Transportation kräver att en inspektion formulär fylls ut varje dag innan trucken tas i drift.
2

Ställ in sitsen så att växlarna och pedaler är alla lätt inom räckhåll och justera speglarna så att du har en klar bild av flaket. Se till att din säkerhetsbältet har spänts fast och säkras.
3

Sänk sängen av lastbilen helt innan du kör någonstans. Om flaket inte sänks, kan skräp kvar i lastbilen flyga ut och orsaka en säkerhetsrisk. Dessutom, när du säkerhetskopierar, har alltid någon tittar på så att de kan hänvisa dig som dumper har allvarliga blinda fläckar.
4

Placera växelspaken i friläge och lägg i parkeringsbromsen innan du startar motorn. Starta motorn genom att koppla in kopplingen, trycka pedalen hela vägen till golvet, och trampa på bromsen när du vrider på nyckeln. Vänta flera minuter när motorn är igång för temperatur och lufttryck för att bygga upp. Växla till första växeln och släpper kopplingen sakta samtidigt sätta press på gasen.
5

Shift in tvåan när trucken börjar röra. Var noga med att koppla in kopplingen varje gång du växla. Vid 15 km /h bör du byta till tredje växeln och när du når 35 km /h eller över, ska du vara i fjärde växeln.
6

Parkera trucken på ett jämnt underlag eller liten lutning och se till att den främre av lastbilen pekar uppåt. Avsluta hytten och haka bakluckan på lastbilens flak. Komma tillbaka in i hytten och använd spaken bredvid växelspaken att långsamt släppa flaket. Tryck den hydrauliska rörelser för att lyfta sängen och tömma innehållet i din last.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149292.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.