Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en sexväxlad manuell Mazda RX-8

Mazda RX-8 är en resultatorienterad sport coupe med en ovanlig egenskap. Dess 1.3L "RENESIS" motorn är en Wankel, eller roterande, motor som ger hög effekt för sin lilla förskjutning. RX-8 är den enda nuvarande produktion bil med denna motor. En sexväxlad manuell växellåda är standard och resten av bilen är konstruerad och byggd för att minimera vikt och ger optimal balans för högpresterande körning. Instruktioner
Körning av RX-8
1

Rev motorn tillräckligt för att ge tillräckligt vridmoment som du släpper kopplingen. Den RENESIS Motorn ger inte så mycket vridmoment off tomgång eftersom de flesta kolv-motorer sportbilar gör, och du kan finna det nödvändigt att lägga till ytterligare några varv för att ta bort smidigt.
2

Tillåt motorn värma ordentligt under de första minuterna av körning. Liksom de flesta högpresterande motorkonstruktioner, om motorn inte har uppnått sin driftstemperatur, finns det risk för ökad förslitning under hård användning. Den RENESIS ovanliga designen gör detta ännu viktigare.
3

När driftstemperaturen uppnåtts, vara aggressiv på gasen och rev RX-8 till den övre delen av varvräknaren. Motorn redlines på 9000 RPM, rev till minst 7500 rpm så att motorn öppnar alla sina intagningsventilema. Hög RPM behövs för att extrahera motorns maximala prestanda, men det bidrar också till att motorn utvisa sotavlagringar och köra mer effektivt. Den korta-throw shifter och ljus koppling drift är idealiska för snabba växlingar för att hålla motorn i sin effektklass.
4

Även om du inte lägger din RX-8 genom sina steg, undvika situationer där du måste börja och sedan snabbt stanna motorn utan att låta den värmas upp. Wankel motorer är känsliga för översvämningar eller svårstartad efter korta perioder av motordrift utan att nå driftstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148473.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.